VMHC Pollux wint Vlaardingse Gouden Buur Award 2024

VMHC Pollux wint Vlaardingse Gouden Buur Award 2024

VLAARDINGEN - VMHC Pollux, bekend als een gezellige familiehockeyclub waar jong en oud zich thuis voelen, heeft dit jaar de Vlaardingse Gouden Buur Award gewonnen. Van alle genomineerden ontving VMHC Pollux de meeste stemmen (52,5%).

De club, opgericht in 1940, is sindsdien dé plek waar mensen samenkomen voor activiteiten. Hierdoor hebben de leden niet alleen een plek om te ontspannen, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan de stad. De club heeft op vrijdag 27 september 2024 de award in ontvangst mogen nemen.

De troostprijzen gingen naar zeven organisaties en/of personen die een 'Gouden Sleutel' ontvingen, en naar 39 personen die een certificaat kregen als blijk van waardering voor hun inzet. De ‘Gouden Sleutels’ gingen naar Buurtpunt Groot Ambacht, Atletiekvereniging AV Fortuna, Wijkcentrum West, S.C. Twist, Judovereniging Kai, Voedselbank Vlaardingen en mevrouw Wendy Netten van het Buurtkastje.

De winnaars werden door de organisatie bedankt voor hun inzet en inspanningen voor een betere leefomgeving. Hun bijdragen werden geprezen, omdat hun inzet een positieve impact heeft op de stad. De award, de sleutels en de certificaten zijn de erkenning en waardering vanuit de gemeenschap. De welverdiende prijzen symboliseren het vertrouwen dat de gemeenschap in hen heeft. De winnaars waren verrast door deze waardering, en velen gaven aan dat zij het nooit deden voor de erkenning, maar het geweldig vonden dat hun inzet wordt gewaardeerd. De prijzen werden door presentatrice en allround zangeres Rita Young, vredesactivist Han Raaijmakers en door sportliefhebber Jaap Jongejan overhandigd aan de winnaars.

Deze award is een onderscheiding voor de inwoners van Vlaardingen die in verband met de jaarlijkse nationale Burendag als blijk van waardering voor hun maatschappelijke betrokkenheid en inzet. Zowel individuele bewoners als groepen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een veilige woon- en leefomgeving en voor een tolerante en verdraagzame gemeenschap, komen in aanmerking voor deze onderscheiding. Goede nabuurschap is essentieel voor een harmonieuze samenleving in Vlaardingen; het bevordert wederzijds begrip, samenwerking en vreedzaam samenleven.

De genomineerden voor dit jaar werden voorgedragen door Jaap Jongejan, voormalig jeugdvoorzitter, voorzitter en thans erelid van de Vlaardingse Football Club (VFC). Hij wordt in de sportwereld breed gewaardeerd en algemeen erkend als een persoon met gezag op het gebied van sport, waarbij hij via sportevenementen en teamsporten gemeenschapsbanden versterkt. Als blijk van waardering voor zijn verdiensten heeft de organisatie aan Jongeman een ere medaille aangeboden. Jaarlijks selecteert de organisatie, op basis van reputatie, erkenning, onpartijdigheid en integriteit, een gezaghebbende persoon of organisatie uit onze gemeente om nominaties te doen.

Fotografie
Marianne van Straten

Fotobijschrift
V.l.n.r.: Han Raaijmakers (vredesactivist), Rita Young (presentatrice en allround zangeres), Charlotte Kleinjan (secretaris van VMHC Pollux ), Milton R. King (organisator Vlaardingse Gouden Buur Award)

04-10-2024