Vlaardingse basisscholen en Mobiel Media Lab

Vlaardingse basisscholen en Mobiel Media Lab

VLAARDINGEN - Het Mobiel Media Lab gaat vanaf vandaag op tour langs verschillende basisscholen in Vlaardingen. In het lab leren leerlingen van groep 8 over online veiligheid.

De tour is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de politie. De verschillende scholen hebben zich vooraf kunnen opgeven om deel te nemen. Zo doen bijvoorbeeld ook basisschool de Vriendschap in het Oekraïnedorp Mrija en basisschool de Globe voor kinderen die korter dan twee jaar in Nederland zijn mee aan de tour. De Ericaschool vol enthousiaste leerlingen trapte vandaag af. Ook wethouder Jacky Silos en burgemeester Bert Wijbenga sluiten bij een van de bezoeken aan.

Het Mobiel Media Lab is een rijdende educatieve ruimte van de politie die door heel Nederland reist. In het Lab spreken ze over social mediagebruik, sexting, cyberpesten en meer. Het helpt de kinderen voorbereiden op de middelbare schoolleeftijd en de uitdagingen (op online gebied) die daarbij komen kijken. Het lab is uitgerust met moderne technologieën om de kinderen spelenderwijs op een leuke en leerzame manier te betrekken.

HackShield: leerzaam online spel
De kinderen maken in het Lab ook kennis met HackShield, een educatief spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In een online spelomgeving leren ze online risico's te herkennen en te voorkomen, en hoe ze anderen, zoals hun ouders en vrienden, kunnen beschermen. Door middel van verschillende opdrachten en uitdagingen worden de kinderen getraind tot echte 'Cyber agents'.

Cyber agent worden?
Ook na de tour blijven de gemeente en politie zich inzetten om HackShield en daarmee online veiligheid onder de aandacht te brengen bij kinderen en scholen. De drie kinderen met de hoogste scores in HackShield worden op 14 november 2024 gehuldigd door de burgemeester. Heeft jouw school niet meegedaan met de tour? Geen nood! Ook dan kun je een Cyber agent worden en leren over online veiligheid. Meld je aan via www.joinhackshield.com/gemeente/vlaardingen en doe mee.

Fotografie
Gemeente Vlaardingen

Fotobijschrift
Klas op wielen

16-09-2024