Het visitekaartje van de Wannebiezz

Verslag van een ooggetuige

Verslag van een ooggetuige

VLAARDINGEN - Direct aan het begin van het theaterseizoen beleefde de Vlaardingse Stadsgehoorzaal zaterdag 5 oktober al zo’n avond die in hun Top 10 thuishoort.

Maandenlang was die zaterdag een datum waarnaar door menigeen reikhalzend werd uitgekeken. Razendsnel volledig uitverkocht ook: de Wannebiezz in Concert. Het voor Ahoy geproduceerde programma moest alsnog aan de trouwe fanbase worden getoond, en zowel bij de Wannebiezz als het publiek waren de verwachtingen hooggespannen. Verwachtingen die gelukkig meer dan waargemaakt werden. Het werd een avond vol verrassingen waar geen eind aan leek te komen. Rocco di Cabrio beloofde het gretige publiek een opblijfavond en dat werd het ook; om 1 uur ’s nachts trokken de laatste bezoekers hun jas aan en ging nagenietend huiswaarts.
 
Dat de Wannebiezz graag de theaterwetten tarten is inmiddels bekend en dat levert altijd onderscheidende feestavonden op. Toen het theater haar deuren om 19:00 opende stonden al velen buiten te wachten. In de foyer bracht de DJ de mensen alvast in de stemming terwijl zij hun eerste drankjes bestelden. Vervolgens werden zij door gastheer en presentator Dave van der Wal op hilarische wijze de zaal ingepraat en werd duidelijk dat men alle schroom kon laten varen met een korte inzingsessie. Hierna werd men een uur lang getrakteerd op een uiteenlopend repertoire. Dit keer werden Rocco, Arie en Gilles niet alleen gesteund door hun vaste begeleidingsband B!K D!EL, ook werden zij vocaal aangevuld door Wannebabezz Angelina, Marscha en Megan. Tevens werden diverse liedjes visueel verfraaid door de danseressen van Dance Company M’Joy.

De eerste verrassing was een akoestisch setje met twee jonge getalenteerde muzikanten. Samen met Djan van der Kraan op accordeon en Wouter Carree op contrabas en mandoline brachten de Wannebiezz een aantal nostalgische liedjes met een hoog “O ja” gehalte die in zo’n akoestische setting muzikale pareltjes werden. Tussen het uitbundige publiek lieten de Vlaardingse dag-en nachtburgemeester zich niet onbetuigd; burgemeester Bert Wijbenga met eega Cora van Nieuwenhuizen en nachtburgemeester Leo IJdo zongen om het hardst mee en bewezen over een brede liedkennis te beschikken.

De Wannebiezz vinden de theaterpauzes altijd te kort. “Je komt er vaak niet aan toe om nog een tweede biertje te bestellen”. Vandaar dat hun pauze een uur duurt, maar zo’n pauze wordt dan ook weer een lekker feestje. De band Rockshow Revival vulde de foyer met Beatles en Wings repertoire terwijl het publiek zich tegoed deed aan bier en bitterballen. Aansluitend kreeg men in de zaal het tweede deel van het concert voorgeschoteld. Een harmonieuze samenzang met de Wannebabezz ging praktisch naadloos over in "Goeiemorge Zonneschijn" waarbij een golf van vreugde door de zaal ging. Tijdens "When the lady smiles" verdwenen de Wannebiezz uit beeld zodat de muzikanten van B!K D!EL hun muzikale kwaliteiten konden tonen met als kers op de taart een minutenlange gitaarsolo. Als een duveltje uit een doosje verschenen Rocco, Arie en Gilles daarna op het volle balkon om daar het kangoeroedansje te doen met de hele zaal. Na een spectaculair optreden van de Wannebabezz deden de Wannebiezz een dappere poging te dansen tijdens hun boybandmedley, wat met gejuich werd beloond.

Na het massaal gezongen slotlied bleek het publiek nog hongerig en dus werden er nog twee songs toegegeven. Met een prachtige driestemmige ballad gevolgd door een stevige Nederpopsong toonden de Wannebiezz hun veelzijdigheid en bewezen dat zij absoluut in het theater thuishoren.

Wie dacht dat hiermee de avond voorbij was heeft het helemaal mis, want er volgde nog een afterparty waar de Wannebabezz gezamenlijk en afzonderlijk het publiek verwenden met dansbare songs, de DJ zorgde dat de dansvloer vol bleef en waar Marco de Hollander, als surprise act, de bezoekers nog in de polonaise voorging. Een avond om niet te vergeten: de Wannebiezz hebben hun visitekaartje weer eens afgegeven.

Fotografie
Tanja Otten

241012 Wannebiezz Tanja Otten3

13-10-2024