Miracle Security nieuw Schiedams beveiligingsbedrijf

Veiligheid eerst bij Ibrahim Aktas

Veiligheid eerst bij Ibrahim Aktas

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Dat het leven niet zo onschuldig is als vroeger is bekend. Als laatste trieste mijlpaal kunnen we 9/11 aanwijzen. De dag dat de wereld het laatste restje baby-vet ruw van zich afschudde. Voor George Bush jr. het moment om op veel terreinen permanent verscherpte controle in te voeren. En zoals wel vaker volgde de rest van de wereld kort daarop.

Vroeger kende je slechts beveiliging op allerhande apparatuur en gereedschap. Met name dit millennium zie je steeds vaker mannen en vrouwen met een V op de revers aan de deur van café of discotheek, tijdens een evenement of in de publieke ruimte van ziekenhuis of winkel. Veiligheid is belangrijk. En zoals altijd zijn er op ieder gebied entrepreneurs die daar zakelijk op in springen: beveiligingsbedrijven.

Een lastige klant? Verdwijnende voorraden uit de schappen of het magazijn? Iemand die naar het leven wordt gestaan? Allemaal problemen waar een beveiligingsbedrijf met professionele liefde de tanden inzet. ‘Problemen zijn er om te worden opgelost,’ aldus Miracle Security-eigenaar Ibrahim Aktas. ‘Een beveiliger aan de deur of in de winkel werkt preventief en haalt het aantal ontvreemde goederen sterk omlaag.’

De Schiedamse Ibrahim Aktas staat borg voor rust en kalmte in de tent. En een oogje in het zeil houden ter voorkoming van onbetaalde boodschappen? Ook dat staat bij hem en zijn medewerkers hoog in het vaandel. Zo hoog, dat hij na jaren loondienst zijn eigen beveiligingsbedrijf is begonnen. Nu nog vanuit huis met zzp’ers is hij hard op weg om elders in Schiedam een kantoor te openen en met stapjes vast personeel aan te nemen. En ook hier geld: veiligheid eerst. Gedegen screening van nieuw personeel is dan ook een eerste logische stap. Daarna volgt 24/7 paraatheid, want dieven slapen niet.

240527 Ibrahim Aktas3Ibrahim Aktas: ‘Het is een heel verschil of je nu in de hal van een ziekenhuis werkt of tijdens een evenement met tienduizenden bezoekers. Bij een hospitaal heb je soms een verwarde persoon, die je met zachte hand moet begeleiden richting professionele hulpverlening; zonder dat anderen daar last van hebben. Op een evenement kijk je naar het bezit van drugs, wapens en de algehele veiligheid. Want, waar veel mensen enthousiast bijeen zijn, daar kan er weleens eentje in de knel raken en bewusteloos raken. Aan ons om die persoon te ontzetten.’

Bedrijven en organisatoren zijn de grootste klanten. Ibrahim: ‘Bij de mensen thuis hebben we niet zoveel te zoeken. Dat spreekt.

Bewust houdt Miracle Security de lijnen kort. Wie op zoek is naar (projectmatig of permanent) beveiliging en contact op neemt krijgt allereerst Ibrahim Aktas op bezoek. Na een inleidend gesprek volgt een ronde door of over het te beveiligen object of terrein. Dan, als alles is geschouwd en de zwakke of te beveiligen punten zijn erkend, wordt een op maat gemaakte offerte met werkschema toegezonden. Daarna is het aan de klant om te beslissen.

Miracle Safety zorgt niet alleen voor wonderen, maar houdt eigendommen en mensen continu in de gaten zonder de gewone gang van zaken te verstoren.

Ibrahim Aktas heeft ruim 15-jaar ervaring als beveiliger in loondienst. Daar kreeg hij zijn opleiding, haalde er vakgerichte diploma’s en deed een schat aan ervaring op. ‘Een tijdje terug begon het te kriebelen. Ik wil meer dan alleen volcontinu diensten draaien voor een ander. Daarop besloot ik Miracle Security te beginnen. Nu met de eerste opdrachten zijn we kalm maar gedegen gestart. Niet zo snel accelererend als Max Verstappen hopen we op een goede dag één van de grotere spelers te zijn.’

Tekst en fotografie
Peter Joore

Fotobijschrift
Ibrahim Aktas voor een deel van bedrijvig Schiedam, dat hij graag veilig wil houden. Net als Vlaardingen bijvoorbeeld en waar ze hem en Miracle Security verder maar nodig hebben

Miracle Security
E-mail: info@miraclesecurity.nl 
Website: www.miraclesecurity.nl 
Facebook: Miracle Security
LinkedIn: Ibrahim Aktas

240527 Ibrahim Aktas4

27-05-2024