Gemeente maakt er een sport van

Update locatieonderzoek

Update locatieonderzoek

VLAARDINGEN - Het college presenteert uitkomst gesprekken belanghebbenden, aanvullend onderzoek nodig voor definitieve locatie zwembad en atletiekbaan.

Voor het aanwijzen van een definitieve locatie voor het zwembad en de atletiekbaan is aanvullend onderzoek nodig. Er zijn diverse varianten in beeld voor een binnenbad, een buitenbad en voor een atletiekbaan.  Wat deze varianten voor de belanghebbenden betekent, is inmiddels duidelijk. Daar zijn de afgelopen maanden veel gesprekken mee gevoerd. Maar de financiële gevolgen per locatie zijn nog onvoldoende in beeld. Daar is aanvullend onderzoek voor nodig, met name op het gebied van bodem en milieu. Dat wordt ook onderschreven door een adviesrapport van omgevingsdienst DCMR. 

Op 19 maart heeft het college de resultaten van het locatieonderzoek besproken met de gemeenteraad tijdens een raadsbijeenkomst. Na deze bijeenkomst zijn er extra gesprekken gevoerd met betrokken organisaties en verenigingen. Zij maken zich zorgen over hun toekomst als er nieuwe functies worden toegevoegd of verplaatst in het gebied. Deze zorgen zijn er zowel voor een tijdelijke situatie als voor de toekomst. De betrokkenen zien ook kansen, maar dan moeten we goed samenwerken en alternatieven bieden. Ook zien ze kansen om dit deel van de Broekpolder te verbeteren, wat goed zou zijn voor de stad.

De omgevingsdienst DCMR heeft de verschillende locaties onderzocht op milieuaspecten. Vooral het gebied rond het gemeentedepot is onzeker. Voor het weiland wordt een lichte tot matige vervuiling verwacht. Voor beide locaties wordt aangeraden om extra bodemonderzoek te doen. Voor de huidige locatie van de atletiekbaan is er al een beschikking. Daaruit blijkt dat we moeten onderzoeken wat de bouw van een zwembad of atletiekbaan betekent voor de bodem.

Het college wil met de onderzoeken toewerken naar een integraal financieel, ruimtelijk en inhoudelijk besluit dat door college en raad kan worden genomen. 

Wanneer na het zomerreces de raad instemt met het voorstel, zal het vervolgonderzoek naar verwachting in het voorjaar 2025 afgerond kunnen worden. De verdere besluitvorming is beoogd voor het derde kwartaal van 2025.

Fotografie
Thijs Pince van der Aa

Fotobijschrift
ONS.Vlaardingen-fractievoorzitter Frans Hoogendijk zwengelde op 11 juni j.l. samen met een aantal belanghebbenden de lokale sportveldenruilverkaveling in de Polderpoort al aan

10-07-2024