Tour de Femmes Spinning Challenge

Tour de Femmes Spinning Challenge

VLAARDINGEN - Op zondag 11 augustus wordt er gespinnt voor het goede doel. Het Zomerterras is voor die gelegenheid in Franse stemming omdat de Tour de France Femmes op maandag 12 augustus langskomt. Daarom wordt op deze bijzondere zondag tussen 14:00 - 16:00 uur met veel Vlaardingers gespinnt voor het goede doel.

Goede doel: Vechten met de Meiden
Vechten met de Meiden, VMDM, is een stichting die zich inzet voor niet-sportende meiden tussen de 12 en 15 jaar in Vlaardingen West. Het doel van deze stichting is om bij te dragen aan de mentale- en fysieke gezondheid van de meiden. VMDM creëert een veilige, ondersteunende omgeving waarin jonge meiden hun zelfvertrouwen kunnen opbouwen en sterker kunnen worden, zowel lichamelijk als geestelijk.

Inschrijven
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om je in te schrijven en een plaats op een fiets te bemachtigen. Het inschrijven kost 84 euro per fiets. Voor dit bedrag is gekozen omdat in 1984 de Vlaardingse topwielrenster Connie Meijer de gele trui droeg in de eerste Tour de France Féminin. Zij was in die tijd een pionier in het vrouwenwielrennen en stond hiermee mede aan de basis van het hedendaagse profwielrennen voor vrouwen.

Inschrijven voor het spinning event gaat via het aanmeldformulier bij het event in de Uitagenda van www.vlaardingendoen.nl. Je schrijft je in voor één van de fietsen van 14:00 tot 16:00 uur. Het is mogelijk om als duo te fietsen maar je kan ook zelf de twee uur volmaken.

Wielermuseum Vlaardingen
Het spinning event is ook de aftrap van het Wielermuseum Vlaardingen, een pop-up museum over de wielerhistorie van Vlaardingen. Dit museum is tot stand gekomen nadat bekend werd dat de Tour de France Femmes op 12 augustus 2024 door Vlaardingen zou trekken.

Het Wielermuseum Vlaardingen is een initiatief van Vlaardingen Partners en op 11 en 12 augustus te zien op het Zomerterras in Oranjepark/’t Hof. Hierna verhuist het voor de rest van de zomer naar het Stadsstrand.

Tekst en fotografie
Vlaardingen Partners

240722 Vld Partners Watertoren

22-07-2024