Roze Dienst inn Bethelkerk

“Thuis”

“Thuis”

VLAARDINGEN - Zondag 20 oktober word voor de tweede keer een roze dienst in de "Bethelkerk" gehouden. Het thema voor deze dienst is "THUIS".

Waar ben je thuis. Thuis is waar je kan zijn wie je bent, zonder pretenties of maskers. Aan deze dienst werkt zangtrio K.L.E.M mee. Dit mannentrio is voor de eerste keer in de Bethelkerk.

Vrijwilligers van Amnesty International zullen ook aanwezig zijn om te bidden voor Pierina Nochetti, een Argentijnse lhbtqia-activiste die aandacht vroeg voor een verdwenen transman: Tehuel. Na afloop van de dienst is er de mogelijkheid om een petitie voor haar te tekenen.

Een roze dienst is in vele opzichte net een ‘gewone’ kerkdienst, maar we geven extra ruimte en aandacht aan de LHBTI+ gemeenschap. Ik mag met Inge in gesprek gaan over hoe het was voor haar als christelijk gelovige uit de kast te komen - juist ook in de kerk. We luisteren samen naar de woorden van Jezus als hij een verhaal verteld van thuiskomen. Waar ben je thuis? Waar mag je zijn zoals je bent? Waar is het veilig?

We hopen dat de kerk zo een veilige plek mag zijn. Iedereen is welkom in deze dienst. Vanaf 9:15 uur is er ontvangst met koffie en thee. Om 10:00 uur starten we met de dienst. Na de dienst +/- 11:15 uur, kunnen we onder het genot van een kop koffie en of thee met regenbooggebak gezellig met elkaar na praten.

12-10-2024