Smullen met zand tussen je tanden

5 jaar ChiliConCarnaval

VLAARDINGEN - Op zondag 8 september keert het iconische ChiliConCarneval terug naar het Stadsstrand in Vlaardingen voor zijn vijfde editie. Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door Dennis en Wendy van der Bijl, is inmiddels uitgegroeid tot een geliefde traditie, waar de beste chili con carne-recepten centraal staan in een feestelijke sfeer.

Smullen met zand tussen je tanden

Het festival begint om 15:00 uur en belooft een dag vol plezier, muziek en heerlijk eten. Bezoekers kunnen genieten van optredens van de rockcoverband Rock Solid, die nummers uit de jaren '70, '80 en '90 speelt, en DJ Discodanny, die het publiek zal vermaken met zijn dansbare beats. Slijterij en Wijnhandel Tulpglas ondersteunt het evenement door de populaire MEX-likeuren te verkopen.

Een bijzondere toevoeging dit jaar is het kookboek Eindeloos genieten van heerlijk eten, gelanceerd door deelnemer Wendeline van Stijn. De opbrengsten van het boek gaan naar het Campagneteam Huntington, wat het werk van deze organisatie extra onder de aandacht brengt.

Een van de hoogtepunten van de dag is de culinaire competitie, waarin 15 deelnemers en teams strijden om de titel van de beste chili con carne. Bezoekers kunnen voor een donatie van minimaal €17,50 een stembiljet verkrijgen, waarmee ze alle chili's kunnen proeven en hun top 3 kunnen kiezen. De opbrengst van deze donaties gaat volledig naar het Campagneteam Huntington, dat geld inzamelt voor onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte van Huntington. Deze erfelijke, degeneratieve aandoening tast zowel lichamelijke als geestelijke functies aan, en er is momenteel nog geen medicijn beschikbaar. Het werk van het Campagneteam Huntington is dan ook van groot belang voor de organisatoren, die persoonlijk geraakt worden door deze ziekte.

Het festival biedt ook een speciaal kinderprogramma. Voor een donatie ontvangen kinderen een strippenkaart waarmee ze aan verschillende spellen kunnen deelnemen onder begeleiding van de scouting. Ze krijgen bovendien een kindermenu met een milde chili en een waterijsje.

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het evenement. Dankzij rijplaten langs de kramen is het festivalterrein ook voor minder valide personen gemakkelijk toegankelijk.

Het ChiliConCarneval belooft wederom een dag vol saamhorigheid, plezier en betekenis te worden.

02-09-2024