'Say cheese!'

Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen: 75 jarige exposeert

VLAARDINGEN - Dit jaar bestaat de Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen (AFVV) 75 jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijke jubileumbijeenkomst op 21 september in Cultuurhuis Kade 40 aan de Westhavenkade 40 te Vlaardingen. Deze bijeenkomst is openbaar van 14:00 tot 16:00 uur en gratis toegankelijk voor belangstellenden.

'Say cheese!'

Tijdens deze bijeenkomst wordt de foto-expositie “AFV Vlaardingen 75 jaar: 1949-2014” publiekelijk geopend, het gelijknamige fotoboek met een selectie van 75 foto’s uit de historie van de vereniging gepubliceerd, en vindt de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd ‘Broekpolder in 75 foto’s’, die dit voorjaar heeft plaatsgevonden. Het fotoboek zal ook verkrijgbaar zijn. De foto-expositie is samengesteld uit een selectie van het fotoboek en de winnende inzendingen van de fotowedstrijd. De foto-expositie is tot en met 8 oktober van 11:00 tot 16:00 uur gratis te bezichtigen in Kade 40 (’s zondags gesloten).

De AFVV heeft vanaf 1949 de amateurfotografie in Vlaardingen gestimuleerd met o.a. tentoonstellingen, fotowedstrijden en spreekavonden. Tijdens de clubavonden worden foto’s van de leden besproken en wordt fotografie in de praktijk beoefend. Tijdens de 75 jaar van het bestaan van de vereniging is de fototechniek enorm verbeterd. Een grote kennis van deze techniek is nu niet meer strikt noodzakelijk. Maar de leden van de vereniging worden nog steeds bezield met enthousiasme voor het maken van een mooie foto. Er is ruimte voor nieuwe leden

Meer informatie over de AFVV is te vinden op: www.afvv.nl.

02-09-2024