Fluisterend en dobberend over witte motor

Rondje Melk: in de voetsporen van de melkvaart

Rondje Melk: in de voetsporen van de melkvaart

VLAARDINGEN - Vlaardingen werd bekend als visserijstad, maar rondom de stad waren vele boerderijen waar melk een grote rol speelde. In de stad verschenen grote en kleine melkfabrieken, maar de boerderijen waren over de weg slecht te bereiken. De trekvaart bracht uitkomst: over water kon de melk prima vervoerd worden.

Het "Rondje Melk", op zaterdag 20 juli en 24 augustus, keert terug naar de melkvaart. Het rondje start om 10.30 uur in Museum Vlaardingen. Een stadsgids van ServiceTeam Vlaardingen geeft tijdens de wandeling naar de moderne trekschuit (fluisterboot Andante) uitleg over de (melk)geschiedenis van de stad.

De fluisterboot Andante vaart daarna langs oude hooilandjes naar het melkmuseum bij boerderij Zonnehoeve. Na het bezoek aan het museum vaart de Andante door de Vlaardinger Driesluizen de stad in. Rond 15.00 uur eindigt het rondje weer in het centrum van Vlaardingen.

Reserveren voor het "Rondje Melk" van 20 juli kan t/m donderdag 18 juli, via www.srvv.nl/rondjemelk. De kosten voor deze dagtocht zijn € 22,50 per persoon.

Tekst en fotografie
Arjan Romers

15-07-2024