De Kroepoekfabriek op z'n Zwitsers

Post-rockband Hubris en Massa

Post-rockband Hubris en Massa

VLAARDINGEN - Op zaterdag 5 oktober staat Hubris in De Kroepoekfabriek. De Zwitserse post-rockband brengt een experimentele sound met elektronische atmosferen en staat bekend om indrukwekkende liveshows, waar het publiek wordt meegezogen in de muziek. Het betreft in De Kroepoekfabriek de enige show in Nederland van hun tour.

Experimentele post-rock
Hubris is een post-rock band, afkomstig uit het Zwitserse Fribourg. De muziek van dit instrumentale kwartet is het best te omschrijven als een combinatie van experimentele  post-rock, elektronische atmosferen en elementen uit de progressieve- en metal-scene.

Hubris haalt inspiratie uit bands als This Will Destroy You, Godspeed You! Black Emperor,  Long Distance Calling, Woodkid en The Contortionist. Het album Metempsychosis werd  benoemd tot ‘Best Post rock Album Of 2020’ door het onafhankelijke YouTube kanaal  ‘WherePostRockDwells’.

MASSA in het voorprogramma
Lokale post-rockband MASSA uit Rotterdam en Den Haag verzorgt het voorprogramma. De filmische muziek is een mooie mix van meeslepend en melancholisch, en is geïnspireerd uit bands als Mogwai, Red Sparowes en The Melvins.

Wegens omstandigheden heeft MASSA  na de release van het mini-album ‘Walls’ uit 2018  een sluimerend bestaan geleefd. Met de  komst van een nieuw bandlid is er een diepere laag aangeboord en zo is MASSA langzaam  maar zeker uit zijn winterslaap ontwaakt. Eind 2023  bracht de band zijn eerste full length  album ‘Psyche’ uit.

Hubris + MASSA 
Zaterdag 5 oktober 2024.
Deuren open: 19:30
Start: 20:00
Verwacht einde: 22:45. 
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl.

19-09-2024