Waterweg Wonen behoudt sociale huurwoningen voor Maassluis

Overname 257 woningen van Hef Wonen

Overname 257 woningen van Hef Wonen

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Op 1 december verwelkomt Waterweg Wonen in 1 keer 257 sociale huurders uit Maassluis. Op maandag 7 oktober tekenden Hans Kox, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen en Richard Feenstra, Raad van Bestuur van Hef Wonen, hiervoor een koopovereenkomst.

Doordat Waterweg Wonen de woningen overneemt van Hef Wonen blijven deze sociale woningen behouden voor de doelgroep. En dat was voor Waterweg Wonen de belangrijkste afweging. “We voelen ons verantwoordelijk voor behoud en groei van betaalbare huurwoningen in deze tijd van woningnood. Naast betrokken partner in Vlaardingen, zijn we dat nu ook in de regio. ”, zegt Hans Kox.

Financiële solidariteit
Kox vult aan: “Bovendien sluit dit aan bij de door het Rijk bepleitte financiële solidariteit tussen woningcorporaties. Met onze investering bestendigen wij de sociale huursector in deze regio en tegelijk ondersteunen we Hef Wonen met het behalen van hun doelstellingen in Rotterdam.” 

Verwelkomen nieuwe huurders
In december heet Waterweg Wonen de nieuwe huurders persoonlijk van harte welkom. Met de Waterweg Wonen camper trekken de medewerkers langs de verschillende woongebouwen om kennis te maken met de huurders. Dat gebeurt gezellig met een hapje en een drankje. En natuurlijk is er alle gelegenheid voor de huurders om hun vragen te stellen. Kox: “We doen er alles aan om de overgang voor de huurders zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Fotografie
Michelle Muus

Fotobijschrif
(v.l.n.r.): Hans Kox, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, Richard Feenstra, Raad van Bestuur Hef Wonen

08-10-2024