Openbare besluiten B&W van 28 mei 2024

VLAARDINGEN - Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

Openbare besluiten B&W van 28 mei 2024

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de antwoordbrief met zienswijzen op de ontwerpbegroting 2025 en de eerste begrotingswijziging 2024 van de RBG 
Het college van burgemeester en wethouders heeft raadsvoorstel tot het vaststellen van de antwoordbrief met zienswijzen op de ontwerpbegroting 2025 en de eerste begrotingswijziging 2024 van de RBG vastgesteld. 

Toelichting: 
Het college stelt de gemeenteraad voor geen wijziging te bepleiten in de ontwerpbegroting 2025 en de eerste begrotingswijziging 2024 van de RBG. De gemeentelijke bijdrage aan de RBG wordt in 2024 en 2025 iets lager dan in het vorige meerjarenperspectief. De verlaging is het gevolg van een hogere opbrengst bij dwanginvordering en het uitstellen van de bezwaarprocedure kwijtscheldingverhoging. Daarnaast krijgt de gemeente € 75.500 teruggestort, omdat de jaarrekening 2023 van de RBG met een positief resultaat is afgesloten.

Raadsmemo Consulterende Startnotitie Sport- en Beweegvisie Vlaardingen 
Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo Consulterende Startnotitie Sport- en Beweegvisie Vlaardingen vastgesteld.

Toelichting: 
De kadernota Sport uit 2019 is niet meer actueel, daarom wordt er gewerkt aan een nieuw beleidsstuk. In deze startnotitie zijn de stand van zaken, de ontwikkelingen en de wens om tot een nieuwe sport- en beweegvisie te komen via een participatietraject vastgesteld. Daarbij wil het college de raad de mogelijkheid geven om voorafgaand aan het participatietraject enkele accenten en aandachtspunten mee te geven.

Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van de voorbereidingskredieten voor de renovatie van het Geuzencollege, locatie Willem de Zwijgerlaan en IKC De Singel, Kruidenpad 1 
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van de voorbereidingskredieten voor de renovatie van het Geuzencollege, locatie Willem de Zwijgerlaan en IKC De Singel, Kruidenpad 1 vastgesteld.

Toelichting: 
In het Integraal Huisvestingsplan is de renovatie opgenomen van het Geuzencollege (locatie Willem de Zwijgerlaan) en IKC De Singel (Kruidenpad 1). De voorbereiding van deze projecten kost tijd. In deze voorbereidingstijd worden kosten gemaakt voor onder andere het uitwerken van de plannen. Om deze reden wordt de raad voorgesteld om voor beide scholen het voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen. Op die manier kan tijdig gestart worden met het project.

Beantwoording artikel 34-vragen over de erfpacht van tennisverenigingen TV Holy en VLTC  
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen over de erfpacht van tennisverenigingen TV Holy en VLTC vastgesteld.

Toelichting:
De aanleiding is het aflopende erfpachtcontract van verenigingen TV Holy en VLTC en de hogere erfpachtkosten die daarbij komen kijken. 

1 april 2023 is het nieuwe erfpachtbeleid ingegaan. Alle erfpachters met een aflopend erfpachtcontract (tussen 1 januari 2025 en 31 december 2028), hebben via de gemeente de mogelijkheid gehad om hun erfpachtcontract onder de oude voorwaarden aan te passen. Beide verenigingen hebben gebruikt gemaakt van deze aanbieding en hebben het contract aangepast onder de oude voorwaarden. Hierdoor zijn de jaarlijkse kosten een stuk lager dan wanneer het contract op basis van het nieuwe beleid werd aangepast.

29-05-2024