Ruim twee jaar ver van huis

Oekraïnse ouders ontvangen certificaat voor opvoedcursus

Oekraïnse ouders ontvangen certificaat voor opvoedcursus

VLAARDINGEN - Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat de Russische invasie van Oekraïne is begonnen. Miljoenen vrouwen en kinderen verlieten noodgedwongen hun land en zochten een veilige plek op in onder andere Nederland. In de tijdelijke wijk ‘Mrija’ in Vlaardingen wonen ruim duizend Oekraïense mensen, waaronder 500 kinderen.

Steun van Stichting Aanzet Stichting Aanzet is vanaf het prille begin actief geweest voor deze grote groep gevluchte mensen. Zij kunnen een cursus Nederlandse taal volgen en hulp krijgen bij het inschrijven van hun kinderen op school, kinderopvang én sportverenigingen.

Peuter in zicht Stichting Aanzet biedt verschillende opvoedcursussen. Kort geleden heeft een groep enthousiaste (groot)moeders uit de wijk ‘Mrija’ de cursus ‘Peuter in zicht’ gevolgd. Een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedsituaties voor ouders en opvoeders van peuters in de leeftijd 2 tot 4 jaar. De cursus is inmiddels afgerond en alle enthousiaste deelnemers hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst hun certificaat ontvangen. Er is inmiddels met de enthousiaste groep afspraken gemaakt om hier volgend schooljaar een vervolg aan te geven.

24-06-2024