Cultzanger door de ogen van Daan Savert in Zin op Zondag

Nick Cave in De Windwijzer

Nick Cave in De Windwijzer

VLAARDINGEN - Op zondag 20 oktober om 15.00 uur biedt De Windwijzer opnieuw een bijzondere middag aan in de reeks van Zin op Zondag.

Daan Savert neemt ons deze keer mee in het leven en muziek van Nick Cave. Cave, die zijn carrière begon als punkrocker, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige artiest en een bron van inspiratie voor levensvragen. Zijn werk varieert van intense punk en murderballads tot ingetogen liefdesliederen en spirituele psalmen.

De afgelopen jaren groeide Cave uit tot een vraagbaak voor levensvragen, mede door het verlies van twee van zijn zoons. Daan Savert gaat deze middag in op zijn leven en muziek. Dit mede naar aanleiding van zijn vertaling van het prachtige interviewboek ‘Geloof, Hoop en Ravage’.

Daan Savert (32), van oorsprong protestant, vond door de jaren heen steeds meer aansluiting bij de katholieke traditie en werd enige tijd geleden officieel katholiek. Hij vertaalt boeken, bezorgt post, presenteert en gaat regelmatig voor in kerkdiensten. Tijdens deze middag zal hij reflecteren op de thema’s twijfel, vrijheid, muziek en liefde, met Nick Cave als gids en inspiratiebron.

Iedereen is van harte welkom op zondag 20 oktober om 15.00 uur in De Windwijzer, Schiedamseweg 95. De toegang is gratis, en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

14-10-2024