Natuurlijk Delfland werkt samen met Buitenplaats Vlaardingen

Natuurlijk Delfland werkt samen met Buitenplaats Vlaardingen

VLAARDINGEN - Natuurlijk Delfland en de Buitenplaats Vlaardingen hebben een samenwerkingsoverkomst gesloten. Natuurlijk Delfland zorgt voor een Team Buitenplaats Vlaardingen.

Dit team heeft tot taak: onderzoek, educatie en bescherming van de in de Zuidbuurt gelegen Buitenplaats Vlaardingen (https://www.buitenplaatsvlaardingen.nl/) oftewel de biodiversiteit van de boomgaard ontwikkelen.

Dit houdt concreet in voor Natuurlijk Delfland

- er zullen diverse werkdagen worden georganiseerd om de vruchtbomen en diverse struwelen te snoeien, ook de wilgen worden geknot;

- zorgt voor instructie en begeleiding van de werkdagen;

- zorgt voor training van de leden van het team;

- zorgt voor gereedschap;

- de PR voor de werkdagen;

- de leden van het team als lid van Natuurlijk Delfland inschrijven;

- per jaar wordt er een plan gemaakt om de biodiversiteit in kaart te brengen en te ontwikkelen;

- één keer per jaar wordt er een dag(deel) georganiseerd om kennis te maken met de boomgaard en team Buitenplaats Vlaardingen.

De Buitenplaats zorgt voor drinken met een koekje tijdens de pauze en een eenvoudige lunch na een werkdag.

 

Kennismakingsdag 

In augustus wordt er een kennismakingsdag op de Buitenplaats Vlaardingen georganiseerd; dit zal in een weekeinde zijn. Deze dag begint om 9.00 uur tot 13.00 uur.

Op deze dag zullen de 15 hoogstamfruitbomen worden nagelopen en onderhouden. Alhoewel kennis van het snoeien van fruitbomen handig is, is het niet noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich melden via het mailadres: natuurlijkdelfland@knnv.nl
Vraag een aanmeldingsformulier aan. Na aanmelding wordt de datum met de deelnemers bepaald.

 

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden in teams en projecten actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurvereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron, Mycologische Vereniging, BLWG en stichting Anemoon.

Foto: bron foto PR Natuurlijk Delfland, collectie Natuurlijk Delfland

18-07-2024