Muzikaal familiedrama in Theater aan de Schie

Muzikale voorstelling OSSO

Muzikale voorstelling OSSO

SCHIEDAM - OSSO is een muzikaal familiedrama van Priscilla Vaudelle over co-parenting en de constante spagaat tussen klassieke waarden en verwachtingen. Met muziek van singer-songwriter Zoë Livay en muzikale coaching van Glen Faria. Na een lovende ontvangst is OSSO weer te zien tijdens een landelijke tournee tijdens Black Achievement Month. Op 12 oktober komt OSSO naar Schiedam, naar Theater aan de Schie.

Maggie (Samantha Cherish Wielkens) en Steven (Ayrton Kirchner) zijn sinds een jaar uit elkaar. Ze hebben samen twee kinderen: Stef (18) (Zoë Livay) en Michael (16) (Erwin Kiene). Samen proberen ze hun gezinsleven op een nieuwe manier vorm te geven. Maar hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent? Aan de hand van scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen komen de structuren binnen het gezin bloot te liggen. Een ontroerend, grappig en confronterend familieportret, waarin niet de oplossing maar de poging centraal staat.

Recensies over OSSO
"Hilarische en eerlijke voorstelling." De Volkskrant ★★★★

”Vaudelle zet op slimme wijze vraagtekens bij verwachtingen van ouderschap." Theaterkrant

"OSSO geeft een scherp inkijkje in een gebroken gezin" Het Parool

Over Priscilla Vaudelle
De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) geeft zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding. Sinds 2019 is Vaudelle maker bij Frascati Producties. Hier creëerde zij Klas 5 (2019), The World Is Yours #TWIY (2019), BIMS (2021/2022) en SIXTH (2022). Vanaf 2025 is zij maker bij Theater Oostpool.

Vaudelle studeerde in 2013 af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Tijdens haar studie richtte zij de stichting LostProject op met Tim van den Heuvel (1988). Vanaf 2020 ging Van den Heuvel verder als onafhankelijk schrijver en acteur. Voor OSSO hebben zij opnieuw hun krachten gebundeld. Samen bedachten ze het concept, schreven ze het script. Vaudelle neemt de regie op zich. Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is dat zij net als de ouders in OSSO co-ouders zijn van een zoon.

OSSO is te zien in Schiedam in Theater aan de Schie Spui op zaterdag 12 oktober. Meer informatie en kaartverkoop via www.suburbia.nl.

Concept en regie
Priscilla Vaudelle
Tekst
Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel
Spel
Ayrton Kirchner, Samantha Cherish Wielkens, Erwin Kiene, Zoë Livay
Dramaturgie
Madelon Kooijman
Decor- en kostuumontwerp
Laura de Jong
Muziek en zang
Zoë Livay
Muzikale coach
Glen Faria
Co-productie
Frascati Producties en Suburbia

Over Frascati Producties
Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst.

Over Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt ontroerende, tragische en geestige voorstellingen, films en kunstprojecten met als centraal thema 'Zie de mens'. Suburbia speelt in de landelijke theaters en op onverwachte locaties in de stad en de natuur van Flevoland. Vanaf 2025 is Eva Line de Boer de nieuwe artistiek directeur.

Fotografie
Richard Terborg

Theater aan de Schie
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam
Telefoon: 010-2 467 467
E-mail: kassa@theateraandeschie.nl
Website: www.theateraandeschie.nl

Priscilla Vaudeville Frascati Producties Suburbia
OSSO
Datum: zaterdag 12 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: EUR 21,50
Type voorstelling: muziektheater

07-10-2024