‘Mag ik deze dans van U?’

Rita Young blijft in beweging

VLAARDINGEN - VLAARDINGEN - Ruim tien jaar heeft zangeres Rita Young voor de Argos Zorggroep “Mag ik deze dans van U?” georganiseerd. Die middagen beperkten zich niet tot Vlaardingen alleen. In alle Argos tehuizen binnen de regio kwam je haar op gezette tijden tegen. Gewapend met de microfoon, uiteraard.

‘Mag ik deze dans van U?’

Na de voorbije coronaperiode gebeurde dit nog slechts op één locatie. Dat was de Meeuwenhof in Hoogvliet en wel driemaal per jaar. De reden van deze afslanking is dat betrokken gemeenten geen subsidie meer verstrekten en Rita zelf haar shows moest bekostigen.

Maar, de muzikale zon stijgt weer in de stand. Stichting de Marnix bood Rita aan om zonder kosten de zaal te gebruiken voor een van haar gewilde muzikale evenementen. Om aan de vraag van de ouderen te voldoen, heeft zij besloten om daar op 8 september weer een gloednieuwe Mag ik deze dans van U? te organiseren.

De entree is bewust laag gehouden. Wie de middag wil bijwonen betaalt € 4,00. Dat is inclusief een kopje koffie of thee. De middag is bedoeld voor (alleenstaande) ouderen die graag dansen.

Rita Young: ‘Het is de eerste keer na de zomervakantie. Eerder dit jaar zijn er al een paar shows geweest. De opkomst viel reuze mee en het waren gezellige middagen.’

Tot slot een oproep van deze Grande Dame van Vlaardingen: ‘Het is een heel gezellige locatie, kom je ook? Wij maken er natuurlijk een dansfeest van met zang van mij en enkele dansparen die de liefhebbers indien nodig begeleiden op de dansvloer als er geen danspartner beschikbaar is.’

Agenda dansdata (altijd op zondagmiddag)
* 6 oktober
* 3 november
* 1 december

Stichting Muzikaal Onthaal
Mag ik deze dans van U?
Marnixlaan 11
3132 PL Vlaardingen
Datum: zondag 8 september

Zaal open: 13.30 uur
Aanvang: 14.00 uur
Entree: €4,00, inclusief kopje koffie of thee

Deze middag is mede tot stand gekomen in samenwerking met Stichting de Marnix.

06-09-2024