Vernieuwd speelplein IKC Erasmus officieel geopend

Lianne van Kalken en Ivana Somers weer even kind

Lianne van Kalken en Ivana Somers weer even kind

Donderdag 10 oktober 2024 is het vernieuwde speelplein van IKC Erasmus geopend door wethouders Lianne van Kalken en Ivana Somers. De wethouders openden het plein door samen met de kinderen een mooie struik te planten op het plein.

Feestdag door kermis op het plein
De kinderen van IKC Erasmus vierden de hele dag feest. Er waren een zweefmolen, springkussen en de Kop van Jut. Alle onderdelen waren een groot succes en er werd veel gebruik van gemaakt. Ook zijn er heel wat poffertjes gegeten door de aanwezigen.

De mensen uit de buurt kwamen ook langs om eens te kijken naar het nieuwe speelplein bij IKC Erasmus. Wat leuk was, was dat een aantal bewoners uit de naastgelegen flat ook van de partij waren.

Samen met gemeente Vlaardingen en de bewoners uit de flat
IKC Erasmus bedacht en realiseerde samen met de gemeente en de bewoners van de naastgelegen flat het plan hiervoor. Het plein is daardoor mooier, leuker en uitdagender geworden om in te spelen. Er staan hekjes om een stuk groen, waarbij ook vogelhuisjes en insectenhotels zijn opgehangen, er is een klimtoestel geplaatst en de schuren zijn voorzien van een nieuwe laag verf. Bovendien komen er nog schaduwdoeken op het plein voor de peuters. Toch is er nog voldoende ruimte voor de kinderen om te rennen, te voetballen of te basketballen.

De gemeente heeft hieraan bijgedragen, omdat het speelplein een openbaar speelplein is. De kinderen uit de buurt kunnen hier altijd spelen.

Noot van de redactie
Het openen van een schoolplein door twee wethouders ... Hoeveel heb je er dan niet nodig als "straks" de Rivierzone eindelijk watervrij is!

11-10-2024