Leerlingen IKC De Schakel maken steeds meer leeskilometers

VLAARDINGEN - IKC De Schakel opent de Bibliotheek op school. En dat is goed nieuws, heel goed nieuws.

Leerlingen IKC De Schakel maken steeds meer leeskilometers

Het is namelijk niet zo goed gesteld met de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen. En dat terwijl lezen een basisvaardigheid is om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Alle alarmbellen gaan af en er moet snel actie ondernomen worden. IKC De Schakel en de Bibliotheek de Plataan hebben het contract voor een structurele samenwerking ondertekend om met elkaar het probleem aan te pakken. Zij gaan samenwerken aan leesplezier, want als je met plezier leest, lees je steeds meer en ook steeds moeilijkere boeken. En dat is heel goed.

De leerlingen van De Schakel hebben nu in ieder geval een bibliotheek vól mooie, nieuwe en vooral leuke boeken met rijke teksten. Er gaan heel wat leeskilometers gemaakt worden door de leerlingen en dat is nóg beter nieuws.

Maar een bibliotheek vol mooie boeken maakt nog geen Bibliotheek op school. Dat betekent, naast een mooie collectie op de plank, een structureel leesbeleid en een actieve aanpak van leesplezier. Daarvoor is een leesconsulent vanuit de Bibliotheek de Plataan voor een aantal uur in de week aanwezig op IKC De Schakel om onder andere allerlei leuke activiteiten rondom leesplezier te doen.

De afgelopen tijd is er al proef gedraaid en zijn leerlingen en leerkrachten enorm enthousiast over de nieuwe ‘bieb’. Er wordt al veel gelezen, steeds meer ... en dat is misschien wel het beste nieuws.

08-10-2024