De Windwijzer en een Vlaamse kunstschilder

Kunstlezing over Jan van Eyck door Peter Thissen

Kunstlezing over Jan van Eyck door Peter Thissen

VLAARDINGEN - Op donderdag 17 oktober zal kunsthistoricus Peter Thissen een inspirerende lezing verzorgen in De Windwijzer over de invloedrijke Vlaamse schilder Jan van Eyck.

Tussen 1420 en 1441 bracht Van Eyck een revolutie teweeg in de Nederlandse schilderkunst met zijn uitzonderlijke naturalistische stijl en meesterlijke beheersing van de olieverftechniek. Thissen zal zijn verhaal ondersteunen met lichtbeelden en uitleggen hoe Van Eyck de schilderkunst tot ongekende hoogte bracht.

Jan van Eyck (ca. 1390-1441) geldt als een van de belangrijkste kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Zijn verfijnde techniek en nauwkeurige weergave van de werkelijkheid inspireerden vele generaties kunstenaars en markeerden de overgang van de middeleeuwse naar de renaissancekunst. Beroemde werken zoals het altaarstuk Het Lam Gods zijn hiervan een goed voorbeeld.

Peter Thissen heeft een master Kunstgeschiedenis behaald aan de Universiteit Utrecht en beschikt over jarenlange ervaring als museumdocent en kunsthistoricus. Zijn lezingen zijn boeiend en toegankelijk voor een breed publiek.

De lezing vindt plaats in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95, Vlaardingen. Aanvang is om 19.30 uur en de toegang bedraagt €5,-. Kunstliefhebbers en belangstellenden zijn van harte welkom.

06-10-2024