Loes Henger in woord en beeld

Kuipershof heeft historische entree

Kuipershof heeft historische entree

VLAARDINGEN - Langzaam komt er schot in kunstzinnige stadsverfraaiing. Het met name door wijlen Ben Vuijk enige jaren geleden al geïnitieerde plan om Vlaardingen op relatief goedkope wijze een beter aanzien te geven, waarbij het verleden een rol speelt, krijgt geleidelijk aan handen en voeten.

Donderdag 20 juni werd de entree van de Kuipershof door de wethouders Lianne van Kalken en Bart Bikkers onthult. Wie dit overigens wat rommelige parkeerterrein opgaat ziet nu links een gedicht, dat handelt over de kuiperij en op een maand na 100n jaar oud is. Aan de rechterzijde een schilderwerk met vaten, haringen en visnetten.

Omwonende Ben Visser opperde dat als de vier pilaren aan de onderzijde ook als harington “verkleed” zouden gaan de entree nog rijker zou worden aan beleving. De in groten getale opgekomen ambtenarij omarmde dit idee en zou het direct “in de groep gooien”.

Op een vraag uit het publiek of de Kuipershof in vroeger tijden werkelijk fungeerde als plek waar tonnen en vaten werden gemaakt antwoordde stadsarchivaris Harm-Jan Luth kort: ‘Nee. De Kuipershof heeft daar praktisch niets mee te maken.’

Een andere bewoner en voorzitter van de lokale VVE Ron Glimmerveen zei dat hij ervoor zou kunnen zorgen dat er passende verlichting zou kunnen worden aangelegd en dat hij deze touwtjes in handen zou kunnen nemen. In dat geval kan de lelijke lantaarnpaal verdwijnen waardoor het schilderwerk één geheel zou zijn.

Na het officiële deel waren er de non-alcoholische drankjes en heerlijke hapjes van Kuipershof-ondernemer Groenhart Wijn & Spijs De Lekkerste Winkel van Vlaardingen.

Tekst en fotografie
Peter Joore

Fotobijschrift
Boven: entree gezien vanaf het Veerplein / Die Grenze
Midden: schilderij doormidden gehakt middels storende lantaarnpaal
Onder (vlnr): Lianne van Kalken, Harm-Jan Luth, Loes Henger en Bart Bikkers luisteren naar Ben Visser die zijn tonnen-/vatenplan uiteenzet

240621 Kuipershof Schilderij

240621 Kuipershof Lianne Harm Jan Loes Bart Ben

21-06-2024