Jaap van Heest – Schilderijen

Verstillende expositie Kerkcentrum

VLAARDINGEN - Tot de essentie teruggebrachte beelden, dat kenmerkt het werk van Jaap van Heest. Het land, het water en de lucht. Expressief, bijna abstract, maar altijd herkenbaar. Soms ruw, soms verstild, zoals de natuur kan zijn.

Jaap van Heest – Schilderijen

Helder, eenvoudig en krachtig
Jaap van Heest (1960) werd geboren in Goedereede en groeide op in Ouddorp aan Zee. De liefde voor de kust is daar gegroeid en heeft hem niet meer losgelaten. Ook niet toen hij  vertrok naar Rotterdam om te studeren aan de kunstacademie en daarna een loopbaan  begon als ontwerper, architect en uiteindelijk stedenbouwkundige.

Sinds ongeveer 15 jaar is hij weer begonnen met schilderen. Een hele fijne tegenhanger van zijn complexe en vaak hectische dagelijkse werk. En uitgegroeid tot meer dan alleen maar een hobby.

Het landschap is altijd zijn onderwerp geweest. Het strand en de zee en later ook het achterland en vooral ook de altijd imposante luchten. Goeree, de Waddeneilanden Friesland en Zeeland zijn de inspiratiebronnen en dit zijn ook de gebieden waar hij graag zijn vrije tijd doorbreng.

Er zit voortdurend ontwikkelingen in zijn techniek en hij experimenteert graag met de mate van abstractie, maar het landschap en het buitengevoel in zijn schilderijen is wel altijd de bindende factor.

Voor de expositie in Kerkcentrum Holy in Vlaardingen maakt hij een selectie uit oudere en meer recente landschapschilderijen.

U kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het Kerkcentrum op maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 – 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Adres
Reigerlaan 47a

20-09-2024