Geen enkele zaak 100% op orde

Integrale horecacontrole 14 juni 2024

Integrale horecacontrole 14 juni 2024

VLAARDINGEN - Op vrijdag 14 juni 2024 heeft de gemeente Vlaardingen een integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met Stedin, de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) en de politie. Er zijn zes horecabedrijven geïnspecteerd op diverse locaties binnen de gemeente. Hierbij zijn diverse overtredingen geconstateerd, bij geen enkele zaak was alles op orde.

Overtredingen
Bij meerdere horecabedrijven zijn overtredingen geconstateerd door de NVWA. Zij worden aangeschreven en ontvangen een boeterapport voor bijvoorbeeld te hoge temperaturen van voedselwaren. Bij 1 horecabedrijf werd niet voldaan aan de eisen van de exploitatievergunning. Deze ondernemer ontvangt een bestuurlijke waarschuwing. Ook een andere horecaonderneming krijgt een bestuurlijke maatregel opgelegd. Daar was geen leidinggevende aanwezig en de exploitatievergunning kon niet worden overhandigd.

Bij de overige horecabedrijven zijn verschillende overtredingen geconstateerd zoals:

het niet voldoen aan de hygiëne-eisen;
het ontbreken van allergeneninformatie;
verouderde blusmiddelen;
het ontbreken van de juiste afzuiginstallaties;
het ontbreken van een thermometer;
het ontbreken van/niet werkende noodverlichtingsinstallatie.

Deze ondernemers hebben een waarschuwing gekregen. Zij krijgen de kans om dit op te lossen. Bij een hercontrole moeten alle geconstateerde overtredingen verholpen zijn.

Integrale controles
De gemeente Vlaardingen en haar partners houden regelmatig integrale controles. Niet alleen bij horecabedrijven, maar ook bij supermarkten, bedrijven, of coffeeshops. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.

Tekst
Gemeente Vlaardingen

Fotografie
Peter Joore

17-06-2024