Fototentoonstelling over ‘Tijd’ in Kerkcentrum Holy

Expo Collectief Nederland

Expo Collectief Nederland

VLAARDINGEN - Onder de titel Alles heeft een bestemden tijd presenteert het Foto Expo Collectief Nederland een fototentoonstelling over ‘Tijd’ in Kerkcentrum Holy.

En hoewel ieder mens en alles wat ons omringt, de hele aarde en het ons bekende heelal, ‘in de tijd’ leeft is het moeilijk om aan te geven wat tijd nu eigenlijk is. Welke invalshoeken kozen de fotografen om dat abstracte begrip “Tijd” zichtbaar te maken?

Er zijn natuurlijk klokken, uitgevonden om tijd meet- en zichtbaar te maken. Door die klokken wordt onze tijd nauwkeurig ingedeeld en wordt ons leven gereguleerd. We moeten ‘op tijd’ komen op school of werk, maar ook om onze trein, tram of bus te halen. Met de tijd komt snelheid in ons leven. Marathonlopers stellen hun chronometers in bij de start van de wedstrijd om op de fractie van een seconde hun tijd te kunnen meten. Fietskoeriers brengen haastig (vaak binnen 10 minuten) hun waren naar de klant die op een warme maaltijd wacht. Er is ook een rustige, stabiele tijd, die van de natuur bijvoorbeeld, die we herkennen in de seizoenen. Er is ook de eeuwige eb- en vloedbeweging van de oceanen.

Alleen een foto zet de tijd stil. Ja, zo zag het er toen echt uit, op het moment dat de sluiterknop werd ingedrukt. Daarom nemen zoveel mensen ook zoveel foto’s, om de alsmaar doorgaande tijd in beelden stil te zetten en vast te leggen.

De fototentoonstelling is gemaakt door een groep vrijetijds- en (semi)professionele fotografen die elkaar kennen van fotocursussen van Marja Bodt. De deelnemers stimuleren daarmee hun eigen artistieke ontwikkeling.

Expositie bezoeken?
Dat kan tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum:
Maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 – 11.00
Vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Adres: Reigerlaan, nr. 47

Fotografie
René Fase, Piershil

06-11-2023