Eric van der Ende in het zonnetje gezet

Oganisatie het Haring en Bierfestival lauwert 'Ambassadeur van Vlaardingen'

VLAARDINGEN - Vrijdag 28 juni werd Eric van der Ende door de organisatie van het Haring en Bierfestival in het zonnetje gezet.

Eric van der Ende in het zonnetje gezet

Eric kreeg van de organisatie de titel ‘Ambassadeur van Vlaardingen’ voor zijn vele mooie werk voor onze stad met als hoogtepunt het fantastische Stadsspektakel dat hij organiseerde in het feestjaar Vlaardingen750. Een indrukwekkende voorstelling over de geschiedenis van Vlaardingen, waarbij onder andere ZKH Willem Alexander een kijkje kwam nemen.

‘Als één man het verdiend dan is het Eric van der Ende. Zijn voorstelling was van zeer hoge kwaliteit en maakte de bezoekers extra trots op onze stad en omdat we toch een mooi podium hebben vonden we dat hij dit podium verdiende’, aldus Ben Trooster namens de organisatie.

Zoon Tjerk (bekend van oa. Talk of the Town) reikte een mooi handgemaakt beeld uit van een haring in V-vorm vergezeld van een groot boeket bloemen.

De band vervolgde hun optreden met een muzikaal eerbetoon en speelde een medley van Abba, waar Erik groot fan van is en vroeger zelfs voorzitter van de landelijke Abba-fanclub.

‘We gaan wat mij betreft deze erkenning elk jaar uitreiken en wat mij betreft bepaalt Eric aan wie we dat gaan doen’, aldus Trooster ‘Hebben we gelijk de stad een beetje geüpgraded, want we hebben nu een ambassadewoning in Vlaardingen’.

30-06-2024