Cohen, Cave & Van Veen met bekende stem

Engelse debuut EP ‘Armored Goosebump’ van BENNE eindelijk gereleased

Engelse debuut EP ‘Armored Goosebump’ van BENNE eindelijk gereleased

6 nieuwe songs. 6 voorbeelden van eerder gepubliceerde en nu mooi in het Engels hertaalde verhalen in versvorm. Gezongen met een diepe, warme stem door de dichter BENNE en duidelijk geïnspireerd door groten zoals Leonard Cohen, Nick Cave en Herman van Veen. Eerlijk, kwetsbaar, schaamteloos en hardcore. Muziek en productie door Martijn van Dijk.

De titeltrack is de eerste die voorzien werd van een videoclip op Youtube (link elders in deze press-release). Volgens de dichter zelf voelt het maken van deze EP op de een of andere manier als de volgende, logische stap in zijn carrière. Een even opwindende als angstaanjagende manier om zich te presenteren aan de rest van de wereld. We hopen dat je ‘Armored Goosebump’ geslaagd vindt. Thnks for the love!

https://site.spinnup.com/Benne
https://soundcloud.com/user-584554719/sets/armored-goosebump-debut-ep
https://open.spotify.com/artist/4B4WytpPyv0helhfJ7Elb6
https://youtu.be/LE9bbrBO0WA
https://www.facebook.com/singersongwriterBenne/

Contact:

Officiële airplay regelen? Dank! Uploadlink & ISRC nummers op aanvraag en uiteraard via Sena: https://sena.nl/nl/

Boeken s.v.p. via https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/12451

Voor meer mail me: vanderveldebenne@gmail.com

Rob Chrispijn: ‘Benne van der Velde schrijft zinnen die blijven hangen, duidelijk, duister en intens. Zo gaat een gedicht lang mee!’

‘Peter Pan complex’ – Rob Schouten over Benne in Vrij Nederland.

Philip Hoorne op Poëzierapport: ‘Er schuilt een genie in Benne van der Velde, dat is de blijde boodschap van vandaag. Amen.’

Curriculum Vitae
Na het domineren van de Poetryslam scene in de eerste helft van het vorige decennium (overwinningen in 7 steden en een plek in de landelijke finale) maakte Benne op succesvolle wijze de overstap van het podium naar papier met zijn eerste officiële bundel in 2005. Sindsdien publiceerden 4 uitgeverijen poëzie van hem. Voor een vijfde was hij mederedacteur van een bloemlezing met hekeldichten.

Hij studeerde 18 maanden ‘Writing for Performance’ aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht en zag als gevolg daarvan 3 toneelstukken van zijn hand opgevoerd worden voordat hij gedwongen werd deze opleiding te verlaten toen gaandeweg bleek dat hij verdraaid koppig kan zijn. Benne predikte deze instelling gedurende de vele workshops poëzie en rap die hij sindsdien op verschillende scholen en andere instituten mocht geven.

Benne was redacteur bij verschillende literaire tijdschriften, zijn vrouw en hij bestierden een 2e hands boekwinkel, van 2008 tot 2010 was hij als bezoldigd stadsdichter in dienst van de gemeente Vlaardingen en in 2011 verscheen zijn 1e en enige Nederlandstalige Rap EP ‘Met hart en piel’. Een aantal van zijn korte sci-fi en Fantasieverhalen vonden tot nu toe hun weg naar verschillende medium gerelateerde tijdschriften en bloemlezingen.

In het dagelijks leven werkte hij o.a. als industrieel tankcleaner, als plaagdierbestrijder, vuilnisman, matroos en barman. Op het moment van de release van ‘Armored goosebump’ werkt hij bij een chemische afvalverwerker. Hij heeft een vrouw, een kat en een poes, lichte anxiety issues en houdt ervan om elke sci-fi en Fantasy klassieker te lezen die hij te pakken kan krijgen.

11-12-2020