VLAARDINGEN - Het Educatief Archeologisch Erf Masamuda heeft de derde aflevering van de podcastserie Terug in de tijd on line gezet. De titel luidt Een jongensdroom komt uit en gaat over de droom van de initiatiefnemers en de tot nu toe bereikte resultaten - een podcast dus over de eigen historie.
Een aantal archeologen bedacht 40 jaar geleden een project om het leven in de steentijd tot de middeleeuwen tot leven te wekken. In de podcast vertellen Jeroen ter Brugge en Jurrien Moree aan maker Jan Wapenaar over deze tijdreis die in de Vlaardingse Broekpolder steeds meer vorm krijgt. Ze vertellen waarom het zolang duurde voordat het educatief archeologisch erf van de grond kwam. Je krijgt een indruk van wat er komt kijken voor het nabouwen van een huis uit 2900 voor Christus. Je beleeft de opgraving van het Rottahuis onder de Markthal in Rotterdam en je krijgt ‘te zien’ hoe het landschap er toen uitzag.
Het enthousiaste verhaal en de feitenkennis van de twee archeologen is aanstekelijk en nodigt uit om te blijven luisteren.
De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcast.
Op Masamuda worden gebouwen en landschappen gemaakt, gebaseerd op het leven in de delta uit diverse periodes in de geschiedenis. Het Vlaardingencultuurhuis (steentijd) en de middeleeuwse gebouwen zijn al gerealiseerd. Het educatief archeologisch erf Masamuda is iedere zondag toegankelijk van 12.00 – 16.00 uur. Het bezoek is altijd gratis. Op afspraak worden rondleidingen gegeven voor scholen en andere groepen.
Meer info vindt u op www.masamuda.nl.
Foto
Arie Wapenaar
Fotobijschrift
Jan Wapenaar praat in het Rottahuis met Jeroen ter Brugge en Jurrien Moree
De podcastmakers v.l.n.r.: Jan Wapenaar, Jeroen ter Brugge en Jurrien Moree.