A4: B-buis Beneluxtunnel in november een dag dicht

Een dag niet naar Bergen op Zoom

Een dag niet naar Bergen op Zoom

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS - Rijkswaterstaat voert van zaterdag 16 november 23.00 uur tot zondag 17 november 17.00 uur werkzaamheden uit in de B-buis van de Beneluxtunnel. Deze buis in zuidelijke richting (richting Bergen op Zoom) is dan afgesloten.

De overige buizen van de Beneluxtunnel blijven beschikbaar voor het verkeer. Verkeer richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via de parallelrijbaan(de A-buis van de Beneluxtunnel). Weggebruikers moeten rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden
In maart en juni is er tijdens vier weekenden groot onderhoud uitgevoerd aan het asfalt, de detectielussen en de vangrails van de Beneluxtunnel. Tijdens deze werkzaamheden is op een plek in de B-buis een lekkage tussen de voegovergangen ontstaan. Deze wordt nu gerepareerd voor het begin van de winter om te voorkomen dat lekwater mogelijk opvriest. Zo kunnen we de veiligheid blijven garanderen.

Advies aan weggebruikers
Om hinder te beperken treft Rijkswaterstaat maatregelen. Hinder beperken kunnen wij niet alleen, daar is ook de hulp van de weggebruiker voor nodig. Om extra reistijd te kunnen minimaliseren en lange files te voorkomen is het advies:

* Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
* Houd rekening met extra reistijd;
* Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, de fiets, of een andere route;
* Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid u goed voor
Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

08-10-2024