De Westwijk krijgt eigen boekenvoorraad

Opening nieuwe vestiging de Bibliotheek de Plataan in Westwijk

VLAARDINGEN - Op zaterdag 2 november wordt in Vlaardingen Westwijk een nieuwe bibliotheekvestiging van de Bibliotheek de Plataan geopend.

De Westwijk krijgt eigen boekenvoorraad

De voormalige grillroom aan de Floris de Vijfdelaan heeft een nieuwe bestemming als multifunctioneel gebouw. Naast een bibliotheek is het ook een veiligheidspost waar BOA’s, toezichthouders en politie een plekje krijgen. En koffiebarketen SOCOCO schenkt straks (h)eerlijke koffie vanuit de gedachte dat iedereen in de koffieketen een eerlijke prijs verdient.

Op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddagen zal de Bibliotheek Vlaardingen Westwijk bemand open zijn. Op de andere tijden op de doordeweekse dagen kunnen bezoekers er nog steeds terecht om boeken te halen of terug te brengen, een krant te lezen of een kopje koffie te drinken. Er is dan alleen geen bibliotheekmedewerker aanwezig.

De Bibliotheek krijgt een huiskameruitstraling met een leestafel, lekkere zitjes en een aantal werkplekken. Er is een beperkte collectie romans voor volwassenen, materiaal voor taalleerders en er zijn prentenboeken. De Bibliotheek Vlaardingen Westwijk draait vooral om ontmoeting en activiteiten. Denk hierbij aan een Taalcafé‘s en computerlessen. In het pand kunnen bezoekers ook terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid met vragen over DigiD, toeslagen of andere digitale overheidszaken. Hier luisteren we, denken met je mee, geven we informatie of zoeken de juiste hulp dicht bij huis. Deze dienstverlening is gratis.

Programma 2 november: De feestelijke opening is in handen van wethouder Jacky Silos en vindt plaats om 11:00 uur. Naast een hapje en een drankje verzorgt ook de Vlaardingse schrijver en inwoner van de Westwijk Alex Boogers een kort optreden.

Informatie
Datum: zaterdag 2 november
Tijd: 11.00 uur
Locatie: de Bibliotheek de Plataan Vlaardingen Westwijk, Floris de Vijfdelaan 330

Bewoners van de Westwijk en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

21-10-2024