Maak kennis met de letterkunst in De Windwijzer

De Kunst van het Kalligraferen

De Kunst van het Kalligraferen

VLAARDINGEN - Op donderdagavond 5 september biedt De Windwijzer een unieke gelegenheid om de kunst van kalligrafie te ontdekken tijdens een ontspannende en creatieve workshop. Onder leiding van de heer Arslan krijg je de kans om zelf aan de slag te gaan met westerse kalligrafie en te ervaren hoe het is om prachtige letters en teksten met de hand te creëren.

Kalligrafie, de kunst van het schoonschrift, heeft een rijke geschiedenis in verschillende culturen. Hoewel Chinese kalligrafie en islamitische kalligrafie wereldwijd worden bewonderd, richten wij ons deze avond op de westerse kalligrafie, die gebruik maakt van het Latijnse alfabet. Vanaf de tijd van de Romeinen, die ganzenpennen gebruikten om op papyrusrollen te schrijven, tot aan de middeleeuwse monniken die Bijbelteksten kopieerden, heeft westerse kalligrafie een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het schrift.

Tijdens de workshop verdiepen we ons in de kunst van het vormgeven en het tekenen van letters op een expressieve, harmonieuze wijze. Je ontdekt onder andere hoe fraai je eigen naam kan worden gekalligrafeerd.

Mis deze mooie kans niet om de kunst van kalligrafie te verkennen en je creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Voor Koffie, thee en de benodigde materialen wordt gezorgd. Aanvang is om 20.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

31-08-2024