Costello van Steenis wint in Parijs

Gregory Babene delft na tien jaar onderspit

PARIJS/VLAARDINGEN - Na een serie medische tegenslagen (scheur in voorste kruisband afgescheurd, buikhernia, covid en een liesbreuk) mocht Costello van Steenis afgelopen vrijdag 17 mei eindelijk weer de Bellator-kooivechters-wei in. Met deze winst, die in de tweede ronde werd bewerkstelligd, heeft hij zichzelf getrakteerd op een titelgevecht.

Costello van Steenis wint in Parijs

De 31-jarige Vlaardinger met Spaanse roots won vrijdagavond van de Fransman Gregory Babene, die in tien jaar geen wedstrijd had verloren.

In de tweede ronde plaatste Costello zijn winnende beweging. The Spaniard zette een schouderklem - de Von Flue Choke - bij Babene. De klem was zo vastberaden en onverbiddelijk en deed zoveel pijn dat de Fransman volledig out ging. ‘Lets go!’ brulde Costello richting camera. Hiermede een periode van ellende en tegenslag van zich afschreeuwend.

Titelgevecht
In 2023 bleek Douglas Lima nog te sterk voor Costello. Ook in de Parijse Accor Arena. Alhoewel hijzelf meer opteert voor gebrek aan optimale concentratie. Bij de Bellator Champions Series Paris was hij afgelopen vrijdag te sterk voor thuisfavoriet Dembene, die in 2014 voor het laatst verloor. Niet alleen gaf Costello van Steenis zijn cv een opkikker met nu vijftien zeges en drie nederlagen, maar ook is een titelgevecht aanstaande.

In de categorie tot 72 kilogram gaat Costello, wellicht later dit jaar al, de strijd aan om de prestigieuze gordel als hij in de arena treedt tegen wereldkampioen Johnny Pressure Elben. De druk ligt bij Costello, want Elben is nog ongeslagen tijdens zijn MMA-carrière en bij Bellator. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer het titelgevecht plaats gaat vinden.

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Robert-Jan van Steenis

Fotobijschrift
Samen met broer Gino trainend in Spanje: 2020

21-05-2024