Bestuur Stichting Bezoek Westland weer op volle sterkte

Bestuur Stichting Bezoek Westland weer op volle sterkte

WESTLAND - Recent heeft Stichting Bezoek Westland een aantal nieuwe bestuursleden verwelkomd. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte voor het komende toeristische seizoen.

Gebiedsmarketingorganisatie Bezoek Westland is sinds 2016 actief met het op de kaart zetten van het Westland als bestemming voor dagtoerisme en verblijfstoerisme. Daarbij vertegenwoordigt ze een kleine 100 ondernemers uit het Westland, die werkzaam zijn in toerisme en recreatie (o.a. horeca, cultuur, rondvaarten, groepsuitjes, strandtenten, gezinsuitjes, tuinders, gidsenorganisaties).

In september jl. namen bestuursleden Peter Weber (secretaris/penningmeester) en Jos van der Knaap afscheid. Peter Weber was vanaf de start in 2016 actief betrokken bij de stichting. Jos van der Knaap heeft zich ingezet om de link tussen de glastuinbouw en toerisme te verwezenlijken. Zij worden opgevolgd door Mariska van den Bosch (De Zweth) als penningmeester en Joyce van Dalen (Tomatoworld) als secretaris.

“Met mijn achtergrond in toerisme en mijn sterke verbondenheid met het Westland, draag ik graag bij om het unieke karakter van deze regio nog beter op de kaart te zetten”, aldus Joyce van Dalen.

Al eerder werd het bestuur aangevuld met jonge ondernemers Ruud van Mil (De Tuinderij) en Joran Pronk (Strandpark Vlugtenburg). Samen met voorzitter Angelique de Wit en Désirée Grootscholte (ondersteuning) is het bestuur, dat geheel bestaat uit vrijwilligers, nu compleet.

Op dit moment werkt het bestuur, samen met de gemeente Westland, aan de marketingplannen voor seizoen 2025. Daarin zal o.a. worden voortgebouwd op de in 2024 geïntroduceerde Kassen Route Westland; 3 fietsroutes langs 22 tuinders in het Westland. Deze route is sinds de introductie eind maart al zo’n 55.000 keer bekeken op de website van Bezoek Westland (www.bezoek-westland.nl).

Fotografie
Mabel Böhms

Fotobeschrift
V.l.n.r.: Désirée Grootscholte, Joyce van Dalen, Joran Pronk, Mariska van den Bosch, Angelique de Wit, Ruud van Mil

14-10-2024