Lezing door Erik Ammerlaan over Kunstmatige Intelligentie

AI Ontrafeld in De Windwijzer

AI Ontrafeld in De Windwijzer

VLAARDINGEN - Kunstmatige intelligentie (AI = Artificial Intelligence) is al anderhalf jaar hét gespreksonderwerp van de dag. Tijdens de lezing "AI Ontrafeld" op maandag 30 september in De Windwijzer biedt informatica-deskundige Erik Ammerlaan een dieper inzicht in de wereld van AI.

In deze lezing gaat Ammerlaan verder dan de huidige hype rond AI. Hij verkent de verschillende vormen van kunstmatige intelligentie en de belangrijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Door middel van een live demonstratie laat hij zien hoe een computer leert en wat er kan gebeuren als dit niet volgens plan verloopt—met voorbeelden zoals de toeslagenaffaire. Daarnaast worden de laatste innovaties in ChatGPT en generatieve AI besproken, inclusief hun kansen en risico’s.

Erik Ammerlaan, geboren in 1991 te Rozenburg, heeft van jongs af aan een passie voor computers en softwareontwikkeling. Na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft, waar hij in 2014 cum laude afstudeerde, werkt hij momenteel als technisch leider bij Nationale-Nederlanden. Hij heeft zijn expertise gedeeld op verschillende congressen in binnen- en buitenland en woont in Maassluis.

Je bent van harte welkom op 30 september in De Windwijzer, Schiedamseweg 95. Aanvang is om 19.30 uur. De toegang is gratis. Mis deze unieke gelegenheid niet om meer te leren over de impact en toekomst van kunstmatige intelligentie.

20-09-2024