Achtste Vlaardingse Gouden Buur Award op komst

Achtste Vlaardingse Gouden Buur Award op komst

VLAARDINGEN - De achtste jaarlijkse Vlaardingse Gouden Buur Award is op komst. Deze award is een onderscheiding voor bewoners van Vlaardingen als blijk van waardering voor hun maatschappelijke betrokkenheid en inzet.

Zowel individuele bewoners als groepen bewoners die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een veilige woon- en leefomgeving in de stad en voor een tolerante en verdraagzame gemeenschap, kunnen in aanmerking komen voor deze onderscheiding.

Het toekennen van deze award is de hoogste onderscheiding voor goede nabuurschap, maar er zijn ook andere onderscheidingen die worden toegekend aan bewoners als blijk van waardering voor hun inzet voor goede nabuurschap, zoals de Gouden Buur Sleutel, een eremedaille en certificaten van voldoening. De stoffelijke blijk van waardering is mede bedoeld als een stimulans om bewoners van de stad aan te sporen om vredig, gebroederlijk, tolerant, vreedzaam, harmonisch, coöperatief en begripvol met elkaar te wonen en te leven in een stad zonder onderscheid en discriminatie.

Goede nabuurschap is niet alleen essentieel voor een harmonieuze samenleving in Vlaardingen, het zorgt uiteindelijk voor een stabiele internationale gemeenschap. Het bevordert wederzijds begrip, samenwerking en vreedzaam samenleven. Iedereen die waardering wenst te geven aan een buurman of buurvrouw of aan een groep personen die voldoet aan het profiel voor deze onderscheiding, mag een voordracht doen op www.buurtbemiddelingvlaardingen.nl/award-vgb.

Het nomineren van een buur of een organisatie kan vanaf nu tot 14 september 2024. De jaarlijkse Vlaardingse Gouden Buur Award is in het leven geroepen in 2016 door Buurtbemiddeling Vlaardingen en sindsdien zijn er jaarlijks buurtbewoners in aanmerking gekomen voor deze onderscheiding.

Sinds twee jaar komen ook groepen personen, organisaties, collectiviteiten of instanties in aanmerking voor deze onderscheiding. Buurtbemiddeling Vlaardingen bevordert hiermee niet alleen goede nabuurschap, maar ook het nemen van verantwoordelijkheid door bewoners in collectief verband voor het bouwen van een tolerante en verdraagzame gemeenschap.

Fotobijschrift
Een impressie van de onderscheiding in 2022 van bewoners van Vlaardingen, als blijk van waardering voor hun inspanningen en inzet voor gemeenschapsnabuurschap.

20-06-2024