Drie bands laten je gevoelens dansen

1e Bluesfestival Maassluis

1e Bluesfestival Maassluis

MAASSLUIS - Op 22 juni aanstaande organiseert de SPEM (Stichting Publieke Evenementen Maassluis), in samenwerking met The Lock Keepers (bekend van de maandelijkse concerten in Grand Café de Waker in Maassluis), het eerste Bluesfestival Maassluis.

Het parkeerterrein aan de P.C. Hooftlaan wordt daartoe omgebouwd tot festivalterrein.

De line-up is indrukwekkend en ziet er als volgt uit:

Ca. 17:00: The Little Boogie Boy Blues Band
Ca. 19:00: De Leif de Leeuw Band
Ca. 21:00: De Sean Webster Band

De Bands
Little Boogie Boy Blues band
Zij openden onlangs het Delft Blues Festival met een geweldig optreden en zullen dat ook bij ons festival doen. Officieel speelt de Little Boogie Boy Bluesband drie bluesgenres: Chicago  Blues (waarin de band is gespecialiseerd), blues die tegen soul aanhangt en Missisippi  Blues. Deze mix van bluesstijlen laat zich in het geval van de Little Boogie Boy Bluesband  echter ook in éen woord omschrijven: 'Happy Blues'. Bij hun optredens kun je eenvoudigweg  niet stil blijven staan …

Leif de Leeuw band
De Leif de Leeuw Band is dé Southern jam band van Europa. Leif is zeven keer op rij  uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het  tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een  show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, en scheurende hammond  sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat.

Sean Webster band.
Sean Webster (UK) - De Engelsman Sean Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem; ergens tussen Joe Bonamassa en Joe Cocker. Als gitarist legt hij veel gevoel in zijn spel en bezit hij de gave om prima songs te schrijven. De band van Sean Webster  bestaat uit bassist Floris Poesse, drummer Ruud Gielen en op toetsen Hilbrand Bos. Sean  Webster is een internationale muzikant met een flinke reputatie. Een geweldige gitarist die  zich vooral heeft laten inspireren door Albert King, Mark Knopfler, Stevie Ray Vaughan, Eric  Clapton en Albert Colins. De combinatie van fijn gitaarspel en een diepe, gruizige stem  kleuren zijn band.

Alle drie brengen een geheel eigen stijl van heel hoge kwaliteit.

Het festival is gratis voor bezoekers (al zal er wel een vrijwillige bijdrage worden gevraagd)  en voor eten en drinken is ruimschoots gezorgd.

Deze eerste editie is, in navolging van bijvoorbeeld Brielle Blues en Delft Blues, de aanzet tot een nieuwe traditie.

Voor meer informatie:
https://www.thelockkeepers.nl/Bluesfestival

Fotografie
Ana Luiza Camargo - Leif de Leeuw band

30-05-2024