De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

School is uit & Huis(werk) in

Wonen in 1880?

Wonen in 1880?

Nadat Mol Sloopwerken onlangs het plafond heeft weggehaald en het pand ‘kaal’ heeft opgeleverd is de tijd van herstel voorzichtig aangebroken. We stapten met René Hersbach donderdag 3 augustus om 09.00 uur binnen voor een rondleiding en om een impressie te krijgen van alle geplande verdere werkzaamheden.

Als we binnen gaan is Fimble (Facility Information Management) bezig de lokalen industrieel in te scannen (*). Onder het mom van weten is meten, is denken is doen, een noodzakelijke eerste stap op weg naar woningen.

René Hersbach
‘Als Fimble de scan gemaakt heeft buigt Vlaardings architect Jesse Treurniet zich over de tekentafel. Aan de hand van zijn ontwerp(en) en specificaties worden aannemers gevraagd een offerte te maken. We hopen in 2019 de woningen op te leveren.

Bij alle woningen is er beneden de woonkamer en de keuken. Boven komt naast een grote vide een entresol van ongeveer 25 m2 met twee slaapkamers. De plaats van douche en toilet wordt nog bepaald, maar zeker niet vergeten.’

We stappen door de centrale dubbele deur naar binnen. Daar is de gezamenlijk hal. ‘Die komt  te vervallen. Dat wordt een open ruimte. Zeg maar: een hofje. Bij de entree komt een klassiek traliehek met bel voor gasten.’ René Hersbach wijst (nu nog) binnen in de hal naar boven en wijst de dakgoot en een dragend ornament aan.

De trap en alle granieten vloeren blijven. We gaan zoveel mogelijk terug naar het origineel van 1880. Details maken van dit project een mooi geheel. De twee woningen boven krijgen aan de achterkant een balkon. De zes beneden aan de zijkant een tuin.

Een speciale behandeling is weg gelegd voor het kunstwerk van Marjon Hoogendijk aan de achterzijde van de school. Samen met het pleintje aan de ‘kant’ van de Groen van Prinstererstraat is René Hersbach iets bijzonders van plan. Wat? Dat wordt later bekend. Net als de prijs van de woningen. Die volgen later dit jaar.

(*) Fimble zorgt middels inmeting en/of het gebruik van 3D laserscan dat actuele situaties goed in beeld komen. Omdat bestaande 2 D tekeningen vaak achterhaald zijn of ontbreken, de ideale manier om gebouwinformatie en afmetingen te actualiseren.

Dit inmeten gebeurt met de zogeheten pointclouds (scan to BIM) speciale software voor de bouw. Op deze manier kunnen gebouwen en objecten tot op 2 mm nauwkeurig worden ingemeten. De scan levert een pointcloud en 360 ˚ foto’s. De pointcloud wordt ingelezen en verwerkt tot een BIM-model waar tekenwerk correspondeert met de werkelijkheid.

INFO
HDP Real Estate
Westhavenkade 44
3131 AE Vlaardingen

Website : www.hdprealestate.nl
E-mail : rene@hdprealestate.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: