De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Huidige werkwijze raadsprogramma blijft bestaan

Wethouder Arnout Hoekstra legt functie neer

Wethouder Arnout Hoekstra legt functie neer

In de extra raadsvergadering van 15 november heeft de gemeenteraad van Vlaardingen de ingediende motie door de SP verworpen, waarin de SP pleit voor het opnieuw vaststellen van de werkwijze van de raad en het college van burgemeester en wethouders. Dit betekent dat het bestaande raadsprogramma gewoon verder wordt gevolgd. Daarop heeft wethouder Arnout Hoekstra aangekondigd morgenochtend zijn ontslag in te dienen.

Het college van burgemeester en wethouders betreurt zijn vertrek en heeft bewondering en respect voor de wijze waarop hij als wethouder zijn taken heeft vervuld voor Vlaardingen. Wethouder Hoekstra heeft als wethouder bijna acht jaar op zijn naam staan en heeft veel bereikt in verschillende portefeuilles. Hij heeft in de crisisperiode de schuldenlast weggewerkt en ook in het huidige college een constructieve bijdrage geleverd. Het college heeft de samenwerking als zeer prettig ervaren.

Commentaar Frank Maarleveld (De Vlaardinger)

Wethouder Hoekstra dient zijn ontslag in en gaat af door de zijdeur.

Na een bij vlagen heftig debat over de motie van de SP om terug te keren naar de tekentafel en het raadsbreed akkoord te repareren, werd de motie uiteindelijk met 25 tegen 8 verworpen. Een ruime marge, die het denkbeeld van de SP op een eenzame plek parkeerde.

Aangezien de SP als consequentie aan het verwerpen van de motie had verbonden dat de wethouder uit het college zou worden terug getrokken was dat dan ook het uiteindelijke resultaat. Met veel gevoel voor drama nam hij in een korte speech afscheid van de raad en ging letterlijk af door de zijdeur.

Het meest is bijgebleven dat ondanks de vele schorsingen en verzoeken om één regel van de motie aan te passen, de SP bij monde van fractievoorzitter Alke van Marsbergen geen centimeter wilde wijken. Het was het worst/kaas scenario, zoals een medewerker van de Gemeente grapte. Want na afloop ook geen troost voor de aanwezigen. Geen versnapering te bekennen. De Vlaardinger vertrok als een dief in de nacht met zijn hongerige en dorstige ziel onder de arm.

7 commentaar(en) op artikel "Wethouder Arnout Hoekstra legt functie neer"

Hij krijgt genoeg wachtgeld mee om zichzelf voorlopig geen zorgen te maken.

Door: Ruud Op:

Liep ik donderdagavond rond tienen over de markt, een zeer rustige herfstavond. Geen zuchtje wind, bladstil. Bleek er later die avond vlakbij toch een storm te zijn, binnenskamer, in de raadzaal! Gelukkig geen uitwendige stormschade! Alles staat er nog gewoon bij, er is geen dakpan gevallen........

Pas later die nacht zouden er vallende sterren te zien zijn, maar die kwamen uit een ander universum........

Door: Peter Roovers Op:

Onbetrouwbaar clubje, die SP. Hoekstra zelf zal waarschijnlijk binnenkort bekend maken een andere functie te hebben aanvaard.

Door: Matt Op:

Hoorde in de wandelgangen op de efteling dat hij gaat toetreden tot de RVC van Tradiro...

Door: Trudie Op:

Zoals altijd stront voor dank.......

Door: Fred Trooster Op:

Denk dat kabouter Plop er een geduchte concurent bij krijgt.

Watch out Plop here he come's

Door: Tjerk Op:

Voordat hij ontslag nam op morele gronden was zijn kanditatuur voor de eu al in zn schoot geworpen. De oplichter speelt het mooi maar de waarheid achterhaald hem wel.

Door: Vogel Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: