De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

VL.92 gehuld in Dordtse nevelen

VL.92 gehuld in Dordtse nevelen

De historische Vlaardingse haringlogger VL.92 Balder gaat weer naar DORDT IN STOOM op 25 t/m 27 mei 2018. In dit weekend wordt voor de 18e keer dit stoomspektakel, het omvangrijkste evenement in Europa op dit gebied, in Dordrecht gehouden.

Er worden 250.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis. Een evenement waar de VL.92 Balder niet mag ontbreken, en dat dan ook niet doet.

Onze ligplaats is het Groothoofd waar de kade ingericht is met als thema de visserij. Vrijdagochtend rond 09.00 uur zal de Balder de Oude Haven in Vlaardingen verlaten om richting Dordrecht te varen.

Het team van de Balder ontvangt u natuurlijk graag aan boord om u het verleden aan boord te laten herbeleven en de voortgang van de restauratie te tonen. Op dit moment is men volop bezig om het ruim af te bouwen, zijn de nieuwe zeilen (met traditionele look) aangeslagen. Daarover binnenkort meer.

Na afloop van DORDT IN STOOM, vertrekt de Balder voor enkele dagen naar het Haringvliet om nieuwe zeilen uit te proberen en het zeilteam te trainen. Hiermee komt een einde aan de periode van 10 jaar dat ze varend onder zeil is gegaan.

Info: Bert Otto
tel. 0618612669.

bertotto@zeilloggerbalder.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: