De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Scheuring binnen fractie ONS.Vlaardingen?

Scheuring binnen fractie ONS.Vlaardingen?

Dat het rommelt binnen ONS. Vlaardingen, is al een tijdje bij de Vlaardinger bekend. Het nieuwe werken via een Raadsakkoord, waar ONS.Vlaardingen een van de initiatiefnemende partijen van is, en een meer democratische aanpak zou moeten inhouden voor het besturen van de stad, is binnen de partij en met name binnen de fractie zelf niet volledig doorgedrongen.

Twee fractieleden Ron Boers en Tim Thiel, binnen de eigen gelederen Sjors en Sjimmie genoemd naar de gelijknamige stripfiguren, trekken alles naar zich toe en laten weinig tot geen ruimte aan andere fractieleden. Ook niet als het gaat om de portefeuilleverdeling, die er wel degelijk is. Dit leidt binnen de fractie tot de nodige frustratie en onvrede. Gisterenavond (donderdag 4 oktober) bleek een amendement inzake de leegstandswet door Ron Boers te zijn ingediend. Ergo: zonder de fractie vooraf in te lichten. Dit leidde tot schorsing en tussentijds fractieoverleg waar het tot een heftige confrontatie kwam tussen twee leden van de fractie (namen bekend bij de Vlaardinger).

Dat het niet botert tussen Tim Thiel enerzijds en wethouder Frans Hoogendijk anderzijds is ook al enige weken een groeiende splijtzwam binnen de partij. Bemiddelingspogingen zijn tot nu toe tevergeefs gebleken en niemand lijkt in staat om de neerwaartse spiraal om te buigen.

Het is voor de partij te hopen dat er iemand opstaat, die de gemoederen tot bedaren brengt en de neuzen weer dezelfde kant op laat wijzen. Met de informatie die de Vlaardinger tot nu toe bereikt heeft, valt te vrezen voor het tegendeel.

10 commentaar(en) op artikel "Scheuring binnen fractie ONS.Vlaardingen?"

Och heden. Wie had dat zien aankomen?

Door: Pollie Op:

Wie lacht niet die de mens beziet.

Door: Jolanda Op:

Midas Dekkers, onze erudiete bioloog/maatschappijcriticus waarschuwde al jaren geleden: Je moet niet teveel haantjes in één kippenhok zetten, dat leidt tot frustratie en verentrekkerij. Nog even en ze lopen bij ONS allemaal met een kale kont. Overigens, na Bert en Ernie komen binnenkort ook Sjors en Sjimmie uit de kast.......

Door: Peter Roovers Op:

Zoals te lezen viel op de ONS.Vlaardingen facebook pagina :

"ZOVEEL MENSEN, ZOVEEL WENSEN

Wie het Nederlands woordenboek er op naslaat leest dat frictie staat voor een meningsverschil of onenigheid. De gehele politiek wordt gevormd door mensen die ieder een eigen mening hebben, zo ook in ONS geliefde Vlaardingen en uiteraard ook in onze partij. Wij schrikken daar niet zo van; van debat voeren, ook intern, word je alleen maar beter. Van wrijving komt glans. Immers de grondgedachte van een zuiver debat luidt: uit meningsverschillen ontspringt de waarheid."

Een stukje tenenkrommende proza om de ware werkelijkheid te bagatelliseren en te verdoezelen. Niet alleen mag je binnen de fractie van ONS.Vlaardingen geen eigen mening hebben met het risico de partij uitgewerkt te worden op basis van gegronde maar vaak ongegronde redenen maar mag je je mening ook niet ventileren op de media waar deze partij hun standpunten deelt met de Vlaardingse bevolking ! Nog steeds heb ik geen flauw idee waarom ik geblokkeerd ben van hun facebook pagina waardoor ik mijn mening aldaar niet meer kan uiten en met mij vele Vlaardingers die een tegen geluid geven/gaven aan deze partij die er zeker niet is voor alle Vlaardingers! Het zou de Vlaardingse journalistiek sieren hier eens een item aan te wijden en deze praktijken aan de kaak te stellen.

Door: Eric Schröder Op:

Hmm. Dus ONS.Vlaardingen vindt dat frictie in de fractie er bij hoort. Daar herken ik Ron Boers wel in. Die zoekt altijd de randjes van het betamelijke op, ook binnen de eigen gelederen.

En Frans maar proberen de kikkers in de kruiwagen te houden. De partij is te groot geworden, dat is inmiddels wel gebleken, het gaat er nu al LPF-achtig aan toe. Jammer voor Vlaardingen

Door: Pollie Op:

Sinds de verkiezingsuitslag bijt Frans zich iedere avond in z'n hoofdkussen; die avond in stadhuis kreeg ik zwaar op m'n sodemieter, er was geen vertrouwen. Inmiddels een tijdje op de stoel als wethouder maar m'n voorgestelde raadsprogramma werkt voor geen meter. Kan m'n kiezers niks meer beloven; dan maar mist optrekken en mee liften in het geheel is het alternatief. Gekonkel binnen m'n partij en ONS geadopteerde bejaardenperkje bij stadhuis inmiddels helemaal volgescheten :-( . We wachten nog 20 startnotities af, 20 keuzenotities eroverheen etc., we vergaderen er nog 20 keer over en ONS lost het voor je op.

Door: Centrum Op:

Iedereen die op ONS heeft gestemd mag / moetzichzelf een verwijt maken. Tot op heden constateer ik onder leiding van ONS een dramatisch bestuur. Jammer, volgende verkiezingen maar afwachten

Door: Westwijker Op:

ONS is 1 grote blaaskakenpartij. Zelden zo n zootje gezien. enge mensen

Door: Danny Op:

Ik kan het mis hebben natuurlijk maar is het artikel "ZOVEEL MENSEN, ZOVEEL WENSEN", nou verwijderd van de ONS Facebookpagina inclusief dan natuurlijk alle niet zo gunstige opmerkingen die gemaakt zijn nalv dit bericht? Vreemde zaak? Positief natuurlijk dat ONS niet alleen criticasters censureert maar dat er ook zelf censuur binnen de partij is. Nogmaals tijd voor de Vlaardingse Journalistiek om hier eens in te duiken immers deze partij heeft het al dan niet terecht voor het zeggen de komende 3,5 jaar.

Door: Eric Schroder Op:

Tim had geen rekening gehouden met het copyright op de afbeelding die bij het bericht was geplaatst en hij heeft het bericht daarom maar weer verwijderd. Weer een niet-doordachte actie van ONS.Vlaardingen dus. Maar wat verwacht je van een partij die vanuit de onderbuik handelt?

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: