De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Erin en eruit

Schaduw van de politiek

Schaduw van de politiek

Hij was op doktersadvies afwezig. Frans Hoogendijk, had zichzelf die medische keuring kunnen besparen, zijn hart niet te belasten door eerder zijn hersenenen te gebruiken. Wie zaken verzwijgd, of: zoals door Ivana Somers (VV2000/LV) medegedeeld: "De heer Hoogendijk heeft BING geen eerlijke antwoorden gegeven." De kans dat Frans Hoogendijk zijn werk als wethouder kon voortzetten leek al snel verkeken.

De raadsavond begon nog met een poldermodelletje WAG the Dog. Hierin fractieleider Koen Kegel van D66 bakzeil en bekende zo ongeveer de meest amateuristische trol te zien die Tolkien ooit voor ogen moet hebben gehad. In eerste instantie leek zijn fraudulseus handelen goed voor een Motie van Wantrouwen. Die was er wel. Maar voor Frans Hoogendijk.

Een kleine week geleden werd het hoofd van Hoogendijk door Fractie Boers via het Algemeen Dagblad op het politiek hakblok Vlaardingen gelegd. Huizen verhuren aan Roemenen terwijl je zelf de politieke mening bent toegedaan arbeidsmigranten zoveel mogelijk te moeten beperken. Ron Boers kun je in deze het jarenlang achterhouden van feiten kwalijk nemen.

Op de ingelaste avond, waarin met het wegzenden van de eerste wethouder de positie van Annemiek Jetten, een fevent tegenstandster van zowel Hoogendijk als Boers, weer fiks werd versterkt. De uitslag van de Motie was vrijwel eenduidig. Slechts de drie van ONS stemden ten faveure van Hoogendijk. de rest was mordicus tegen zijn aanblijven.

Het is te hopen voor Hoogendijk dat zijn raadsuitkering lang genoeg duurt om de verkiezingen van 2022 te halen. Dat was indertijd en nog niet heel lang geleden ook de reddingsboei waaraan Cees oosterom zich heeft vastgehouden.

Tot slot werd besloten schriftelijk te stemmen voor het ontslag van Hoogendijk in plaats van te wachten op zijn ontslagbrief. Zekerheid voor alles? Kees Rijke (VVD), Ron Boers (Fractie Boers) en Alke van Marsbergen (Fractie Kerkhof) kaartten de mogelijkheid aan. De uitslag was zeker niet verrassend: met maar vijf voorstemmers mag Frans Hoogendijk morgen als eerste zijn bureau uitruimen en alweer de bevestiging van het feit dat de politiek geen meneer is maar een instituut dat vele malen groter is als de som van alle individuen.

Het afscheid van Hoogendijk impliceert een voordeel: hij hoeft zijn (ver)huurcontract met de club uit Barendrecht niet langer te annuleren. Sterker: hij kan de inkomsten nu best gebruiken. Misschien dat een terugkeer als raadslid er nog inzit ... De geruchtenmachine ronkt immers alweer op volle sterkte.

GEZOCHT
Wethouder, geen trol. Opleiding niet vereist - eerlijkheid wel. Salaris: boven verwachting. Emolumenten: ruim voorradig.

9 commentaar(en) op artikel "Schaduw van de politiek"

Mooi. En nu graag de resultaten van het integriteitsonderzoek openbaar

Door: Pollie Op:

Waar moet de brief heen?

Door: Look J. Boden Op:

Ach, als BING of anderen even navraag hadden gedaan bij de Judo Bond Nederland, de Kamer van Koophandel, het UWV en de Belastingdienst, dan wisten ze toch welke streken deze narcistische vos eerder heeft uitgehaald? Nu verliest hij zijn laatste haren, maar met pek en veren besmeurd loopt FH er toch niet in zijn blote kont bij.......Als we hem nog ergens zien!.

Door: Peter Roovers Op:

Een discussie op Facebook vorige week over opkopers van woningen en onderverhuur: Het grote nieuws was toen nog niet bekend:

Frans Hoogendijk: Beste Focco, in de eerste plaats grote waardering voor de wijze waarop je mij, in mijn functie als wethouder aanspreekt. De reden dat ik niet direct reageren kon komt omdat het reces is en ik 2.5 dag verlof kon nemen. Je snapt dat ik dan alle aandacht wil geven aan Marjon en de omgeving en mijn telefoon dan niet meegaat. Blij verrast ben ik ook dat jou politieke geëngageerdheid verder gaat dan alleen maar rond verkiezingstijd. Ga vooral zo door. Nu het probleem cq vraag die je mij stelt. Zoals je weet heb ik de Wonen portefeuille van Arnout overgenomen op 16 november. Voor die tijd was er al een zg. startnotitie aan de raad voorgelegd die het probleem beschrijft en de raad een aantal keuze mogelijkheden geeft om deze problematiek (het opkopen van goedkope koopwoningen die vervolgens dan worden verhuurd aan arbeidsmigranten) te kunnen aanpakken. De raad heeft het college op 6 december opdracht gegeven een aantal van de keuzen voor aanpak uit te werken en aan die uitwerkingen wordt op dit moment hard gewerkt en zal zo het zich nu laat aan zien nog het eerste kwartaal van 2019 aan de raad worden aangeboden. In die voorstellen zijn ideeën die overeenkomen met jouw soort van oplossing die je aangeeft. Wil je meer uitgebreide informatie kan je me altijd bellen Gr. Frans.

Peter Roovers En na dinsdagavond 12 maart ben ik permanent bereikbaar, helaas (alleen voor mijzelf) ben ik dan geen wethouder meer.....

Door: Peter Roovers Op:

The best revenge is to move on and happily let karma do its work. Hahaha !

Door: Erwin Bierling Op:

Hedenochtend op Facebook:

Frans Hoogendijk Peter Roovers, proost🍷🍾🍸 neem er nog een.

Frans Hoogendijk Peter Roovers en jij dacht dat BING dat niet had gedaan🍷🍸

Peter Roovers Ach, jezelf verschuilen achter BING? Het gaat om je EIGEN integriteit! En om in judotermen te spreken: Je kan de hele wedstrijd met een wazari voor staan, maar in de laatste seconde ippon tegen krijgen, heb je toch mooi verloren....

Door: Peter Roovers Op:

Gezegde: Wanneer het wild is aangeschoten, ruiken de honden bloed.

Door: Frans Kuil Op:

Je verdrinkt niet door te vallen in een rivier, maar door lang ondergedompeld te blijven - Paulo Coelho

Door: Pollie Op:

Hier begrijp ik werkelijk niets van, oerstom.

Maar ook laakbaar van Boers.

Door: Aad Ottervanger Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: