De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Reünie de Sherrybar 6 januari 2018

‘Met wie was jij daar ook al weer?’ Deel II

‘Met wie was jij daar ook al weer?’ Deel II

Het idee van een feestelijk samenzijn - zoveel jaar na dato - bonkte al een tijdlang in het hoofd van Frans. Zijn voorstel, gedaan aan toenmalig eigenaar van De Notaris (zoals het café toen heette) vond geen vruchtbare bodem en het idee verdween stil en snel als het was opgekomen. Natasja Flach heeft samen met ex-dienster Mirella Bonsang het idee alsnog vlees laten worden met 6 januari als tastbaar resultaat.

Voor de gepaste couleur locale zijn er die avond niet alleen vóór, maar ook achter de bar en aan de draaitafel bekende gezichten. Een tikje ouder misschien, toch alleszins herkenbaar. Denk aan: Jan de Ruijter, Wilco Brederveld, Rick van de Wind, Boy van Beveren, Ben Trooster, Arjan de Willigen en de meiden Tilly Schaap, Marieke de Valk, Daniëlle van der Zwan, Linda Voorburg en dus Mirella en Natasja. Allen zullen ze een uurtje moppen en drank tappen of platen draaien. De vaste klant van weleer zal best nog weten wie-wat-deed (en met wie) in die te snel vervlogen tijd. Onze juist voorbije jeugd.

Het zal op die avond voor een enkeling lastig worden een keuze te maken. Immers het stikt dan van de nieuwjaarsrecepties. Mirella: ‘Tsja, daar kun je ieder jaar naar toe. Deze reünie is eenmalig. En wat is er leuker dan met je oude stapmaten en -meiden herinneringen ophalen, muziek uit die tijd beluisteren en vooral jezelf vermaken.’

Uiteraard is er ook livemuziek. ‘Af-en-toe een kwartiertje,’ aldus Natasja. ‘Het gaat erom dat je kunt kletsen en lachen. We hebben nu een paar namen. Kortom rock, blues, soul en Nederlandse stampers komen aan bod.

Veel van wat Vlaardingen heeft gemaakt en vroeger klant was speelde voetbal. Je had in die tijd nogal wat clubs als DSS, Satelliet, HVO, CION, Vlaardingen, Fortuna. TSB, de Hollandiaan, RKWIK, DVO '32, ...,' zijn we er nog eentje vergeten? Geloof het niet, Natas. Van die kant wordt dan ook veel aanloop verwacht. Er gaan ritsen namen over tafel en de eerste tachtig inzendingen en toezeggingen zijn binnen. Nog tijdens het interview klinken er regelmatig piepjes. ‘Weer eentje,’ zegt Mirella dan. Een glimlach om haar mond.

OPROEP
Wie in het bezit is van foto’s kan die mailen naar Natasja (natasjaflach1@gmail.com). Die zorgt ervoor dat alle bijdragen gedurende de avond op de schermen van The Irish Pub worden vertoond als een doorlopende slideshow. De dames laten vast een paar vergeelde plaatjes zien. Een tijdsbeeld dat nooit meer beter en heden wordt. Op 6 januari volgend jaar na dan.

De Sherrybar was een bruin feestcafé van het type dat vandaag de dag haast is uitgestorven zoals de dodo en de mammoet. In Vlaardingen is dat zeker zo. Je kon er een goede hap eten en als de zon onder was, ging het meubilair aan de kant en was het bal. ‘We hebben veel leuke avonden gehad,’ beamen de dames. ‘Met weinig heibel.’

Je had er de Talentenjacht vlak voor kerstmis. André Hazes dronk er zijn eerste vaatje bier. Relaties ontstonden en vergingen vaak zo gemakkelijk en haast ongemerkt als ademhalen. Maar als je het niet deed ... kreeg je het flink benauwd.

Waar dit organisatorisch duo naar op zoek is zijn klanten van het “eerste” uur waar Frans Flach deel van uitmaakte. Dus: kwam je eind jaren tachtig regelmatig in de Sherrybar? Meld je gerust aan. Dat verhoogt de feestvreugde zeker. Van later datum? Ook goed. Als je maar gezellig bent en de befaamde kroeg hoog in het vaandel had.

Sherrybar reünie
Locatie: The Irish Pub
Adres: Westhaven-plaats 31
3131 BT Vlaardingen

Datum : zaterdag 6 januari 2018
Aanvang : 20.00 uur
Sluit : 02.00 uur (en daarna naar Ferry
  van de Panda)

Aanmelden : Facebook: Sherrybar reünie:
  LINK

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: