De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Onze Huyskamer met culinaire muzen Marion en Suzanne

Hendrika’s Huyskamer?

Hendrika’s Huyskamer?

In alle treurnis omtrent winkelsluitingen, geruchten over zaken die misschien gaan sluiten of daadwerkelijk op omvallen staan, zijn er in Vlaardingen ook hier en daar wat vrolijk stemmende lichtpuntjes te ontdekken. Een daarvan is de ophanden zijnde (her)opening van Onze Huyskamer aan de Eendrachtstraat 23A.

Na de plotselinge sluiting van Hendriks Huyskamer die door naamgever Hendrik 17 jaar werd gerund en menig vaste bezoeker in paniek bracht na deze onheilstijding, meldden zich twee lokale kroegtijgerinnen om de zaak voort te zetten onder de naam Onze Huyskamer in het gezellige en pittoreske straatje in de Oostwijk.

Het pensioen van hun voorganger en een aanzienlijke schuldenlast weerhouden de dames er niet van met aanstekelijk enthousiasme de ovenhandschoen op te nemen om het restaurant, wat inderdaad een huiskamerformaat heeft, een nieuw fris leven in te blazen.

Catering, bruiloften en partijen gaan ook onderdeel uitmaken van de onderneming. Suzanne Henger, bezig aan haar laatste maand als Head Chef in de watertoren, bestiert de keuken en Marion Swaneveld runt de bar.

De menukaart wordt wel anders. Naast draadjesvlees, stamppotten en sudderlappen, waar Hendriks Huyskamer om bekend stond, zullen ook verse vis, ossenhaas en saté op de kaart van deze internationale keuken te vinden zijn. Maar ook eend zal met enige regelmaat op het bord belanden.

Er moet nog wel het een en ander worden verbouwd en er is nog wat papierwerk aan de winkel, maar de dames mikken op een openingsdatum ergens in de laatste week van mei. Dan zal het in de Eendrachtstraat weer bruisen als vanouds. Of beter: als nooit tevoren!

Onze Huyskamer
Eendrachtstraat 23A
3134GJ Vlaardingen

Telefoon: 06-5549 5492

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: