De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Stadsomroeper keert terug

Gaat Westhavenkade toch in Colditz-modus?

Gaat Westhavenkade toch in Colditz-modus?

Wie zulke werkzaamheden in-roostert (elf dagen voor het Loggerfestival) zal de beste bedoelingen hebben met wat en wie er straks allemaal komen genieten van muziek en vele attracties. Op de keper beschouwd is een Westhavenplaats als feestelijke hart de beste reclame voor je stad als er vele liefhebbers in een gloedvolle omgeving van een jaarlijks terugkerend fenomeen komen smullen en het Bruto Lokaal Inkomen binnen de horeca een boost geven.

Misschien dat Annemiek Jetten eerst eens volop aanwezig moet zijn alvorens de kont tegen de kribbe te gooien. Regeren op afstand mag dan een populair tijdverdrijf heten, maar werkt in de praktijk averechts.

Wie daarentegen meer van voetbal houdt zal dit een vreemd spelsysteem vinden. Het lijkt alsof er gespeeld wordt met de punt opzij. Daar heeft vast nog geen (bonds)coach ooit van gehoord. Zo blinkt Vlaardingen altijd uit met noviteiten. Ongeacht niveau en onderwerp.

Navraag bij de afdeling Communicatie van de gemeente Vlaardingen leert dat op deze plek de Stadsomroeper wordt herplaatst. Het heeft even geduurd, maar wethouder Ruud van Harten heeft dan toch de veilige terugplaatsing gevonden. Afgeschermd voor onoplettende automobilisten keert deze verbeelding van de heer Willem Roozeboom spoedig terug.

De drie randen zijn om op te zitten. Ongetwijfeld een dankbaar fotohoekje. Willem Roozeboom komt (daar is over nagedacht) iets boven het maaiveld. Dat scheelt ongetwijfeld blauw-bronzen kuiten en geklutste knieën.

Wanneer dit project gereed is, is vooralsnog niet bekend bij de heer Van Harten.

Inmiddels is bekend dat de plek waar de stadsomroeper niet ieders goedkeuring heeft. Het besluit zou zijn genomen in overleg met twee horeca-exploitanten. De rest schijnt in deze beslissing niet te zijn gekend en is het er absoluut niet mee eens.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: