De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Column Ger van Veen

Frank

Frank

Frank Maarleveld, een luis in de pels of de held van velen, is ontslagen als vrijwilliger bij Omroep Vlaardingen. Frank presenteerde meerdere malen per week het regiomagazine, tot tevredenheid van vele Vlaardingers. Maar Frank is geen doetje, het is een donderstraal. Hij wil de waarheid weten met of zonder stront aan de knikker. Wellicht niet altijd zo genuanceerd en journalistiek verantwoord maar wel heel veel beter dan al die brave borsten van de omroep die het CDA en Christelijke waarden hoog in het vaandel hebben. De omroepbazen die niets moeten hebben van indringers als Frank. Die het liefst de hele week psalmen en gezangen zingen.

Ik heb er zelf even vrijwilligerswerk gedaan. Mag geen naam hebben. Ik kwam na de val van Ben Trooster. De man werd uitgespuugd en vernederd door zijn oud-collega's. Hij voerde wel vernieuwing door, die niet herkend werd. Ik zag een logge organisatie met heel veel logge medewerkers, die heel log te werk ging. De nieuwe voorzitter John Knieriem probeerde het tegen beter weten in. De man gaf er na een maandje of wat de brui aan. In die tijd debuteerde Frank bij de omroep. Ging goed, iedereen tevreden.

Maar ik vertrok omdat ik de nieuwe voorzitter Paul Marseille niet zag zitten. Geen vezel in zijn hele lijf aan journalistiek talent. Een nitwit die denkt dat hij het journalistieke geweten van de haringstad is. Ik haakte af toen hij tijdens de voorbereiding van het eindejaarsprogramma vol euforie opsprong en riep. 'Ik mag Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal interviewen... en dan mag ik haar zoenen.' Dat is dus de moderne journalistiek, het onderwerp zoenen. Ik doe dat niet!

Frank ook niet. Frank moet de politiek aanspreken. Die hele omroep moet op de schop. Weg met al die loze programma's. Weg met al die amateurs, die niets kunnen en niets te zeggen hebben.

Frank kraait revolutie.

En ik heb dat nummer van de Beatles al opstaan, na het lezen van alle geschriften van Marx en Engels.

Frank en ik gaan radiomaken... u bent gewaarschuwd!

6 commentaar(en) op artikel "Frank"

Veel luisteraars van Radio Vlaardingen,waar onder mijn persoontje ergeren zich kapot aan dat gehakketak en afbranden van collega’s.Zoals ook Ben Trooster,die heeft een poging gedaan om Radio Vlaardingen op een,hoger plan te trekken.Helaas ook hij werd door roddel en achter klep aan de kant gezet!

Door: Mimi Op:

Helemaal goed Ger, vanuit het zonnige Curacao.

Laat ze maar een poepje ruiken

Door: Aad ottervanger Op:

Hihi buurman ger. Super onschreven hoor .

Door: Wil stravers Op:

Hè de anti CDA man laat weer eens van zich horen! Toch knap hoe deze oud journalist van het plaatselijke suffertje het voor elkaar krijgt om zelfs hier het CDA bij te betrekken. Maar dat zien we overal, is altijd zo geweest. Wat me opviel, de CDA-ers bij de omroep: Willem, Gerard en John, allemaal kort lid van het CDA en allemaal niet kerkelijk. De omroep wordt dus zeker niet braver, kerkelijker of christelijker.

Ben Trooster bracht vernieuwing kwaliteit en een fris geluid, maar tegelijk veel meer loze beloftes, onrust en bemoeizucht.

Frank begint voor zichzelf en Ger wil daar graag een baantje, dat is wel duidelijk!

Hopenlijk trapt Frank er niet in, want juist de kracht van Frank is objectiviteit in zijn programma!

Door: piet sabakker Op:

Zeker oud zeer

Door: Jan Op:

Prima stuk Ger, zou je meer moeten doen. De kritische waarden zijn teveel gedaald.

Door: jos werkman Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: