De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

CU/SGP wil orde en netheid

Ergernis over geparkeerde tweewielers Emmahof

Ergernis over geparkeerde tweewielers Emmahof

Onlangs kwam de CU/SGP langs de Emmahof aan de Hofsingel. Het is een mooi pand geworden waar diverse huisartsen, zorgverleners en een apotheek gevestigd zijn. Deze functies worden dagelijks bezocht door veel bezoekers die met diverse vervoersmiddelen hier naar toe gaan.

Het viel op dat er veel fietsen, scooters en scootmobiels kris kras op de stoep worden geparkeerd. Ook van andere Vlaardingers hebben we vernomen dat het behoorlijk vol kan staan met vervoersmiddelen van patiënten en bezoekers. Voor het personeel is er aan de achterzijde een stallingsmogelijkheid.

Voor het parkeren van auto's is er een parkeernorm voor de omgeving maar blijkbaar ontbreekt er een regeling voor andere vervoersmiddelen.

Graag wil de CU/SGP daarom een paar vragen stellen:

1) Bent u op de hoogte van de vele vervoersmiddelen die hier dagelijks op de stoep gestald worden?
2) Staat het nog gepland om deugdelijke stalling mogelijkheden te maken voor fietsen, scooters en scootmobiels bij de Emmahof?
3) Is er in de bouw- of omgevingsbesluit een aparte regel opgenomen voor het stallen van fietsen, scooters en scootmobielen?
4) Vindt u het ook niet dat hier een nette voorziening voor getroffen moet worden?
5) Wanneer een voorziening wel is opgenomen in het bouwbesluit waarom is deze voorziening dan niet getroffen voor oplevering van het gebouw?
6) Kan een deugdelijke voorziening op korte termijn getroffen worden?
7) Bent u het met mij eens dat bij andere bouwplannen voor o.a. publieke gebouwen ook een norm gesteld moet worden voor het stallen van andere vervoersmiddelen dan de auto?
8) Bent u het met mij eens dat wanneer wij als gemeenten ander vervoersmiddelen dan auto's een echte kans willen geven dat er dan ook gezorgd moet worden voor een goede
    toegankelijkheid en gelijkwaardige bediening?

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: