De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Drie stadgenoten en een serieuze dame

DCMR landt op Vlaardings maanlandschap

DCMR landt op Vlaardings maanlandschap

Dat het hernieuwde Oeverbos niet voldoet aan geldende normen op het gebied voor recreatie is met een enkele oogopslag duidelijk. Drie stadgenoten ergerden zich al een zomerlang aan alle puin, PVC, plastic, glas, ijzer en asbest op het met 50 centimer opgehoogde stuk geforceerde natuur. Na hun beklag anoniem te hebben gedaan in De Vlaardinger werd het tijd voor gerichte actie: DCMR werd gebeld en ter plekke een afspraak gemaakt.

Bob Kruit, Cor Witzenburg en Berrie Langendoen, van wie eerste twee genoemden afgelopen weekeinde een kofferbak met allerhande puin in korte tijd bijeen graaiden, wachtten op mevrouw Welmoed Broekema van DCMR. Zij nam ter plekke poolshoogte en beaamde de visueel armoedige kwaliteit van de toplaag.

Duidelijk werd dat de vorige toplaag vervuild was en vervangen moest door een nieuwe [...]. Die oude toplaag lag daar mogelijk sinds 1975. Bob Kruit deelde voorts mee dat op deze locatie acht windmolens zijn gepland: 'Dat is in 2017 geregeld. Er schijnt wel een radarsysteem op te komen. Dat legt de wieken stil als grote zwerm trekvogels zich meldt. Verder is het een onafgebroken "Vroeeem Vroeeem" van draaiende wieken. Of dat uitnodigt toch recreëren ...'

Alvorens met het drietal heren het veld in te gaan pakte mevrouw Broekema een paar nieuwe handschoenen. 'Vanwege mogelijke asbest,' zei ze. Eenmaal aan de speurtocht begonnen viel de kwaliteit haar niet mee. Ze zei desgevraagd in het weekeinde hooguit haar stretchbed ter plekke uit te klappen en vooral niet met de handen de grond te raken.

De bergjes troep die de heren hadden bijeengeraapt en uitgestald zei zij te betreuren. 'Het kan beter in het veld liggen. Nu wordt het misschien een welles/nietes spelletje.' In ieder geval wordt dinsdag 7 augustus een DCMR-veldheer of BOA aan het werk gezet. Die gaat monsters nemen en het veld verder in kaart brengen op vervuiling.'

Wie de schuld van dit inferieure werk gaat krijgen is een verhaal apart. Welmoed Broekema: 'In principe is de hoofdaannemer aansprakelijk. Maar er zijn meerdere aanbieders en afnemers van de grond. Dat wordt nog een hele klus.'

Vlaardingen en Maassluis zijn er enkel bij gebaat dat het recreatieveld geheel schoon wordt opgeleverd. Zoals het nu is, gaat geen mens er een daagje zonnen. Daarvoor gelijkt de gehele strook teveel op de platste vuilnisbelt van Nederland.

2 commentaar(en) op artikel "DCMR landt op Vlaardings maanlandschap"

We zijn en worden op een verschrikkelijke manier weer in de maling genomen!

Door: Mimi Op:

Mijn lieve god. Wat is HIER allemaal gaande. Een afgevaardigde van de DCMR 'moet' erbij komen om vast te stellen dat het in alle betekenissen een ZOOITJE is. En wat IK écht NIET kan begrijpen is dat een afgevaardigde van een "Should know better"-organisatie, waar ik meen(de) een DCMR onder te mogen rangschikken, "handschoenen aantrekt omdat er mogelijk(..?!!..) ASBEST (!) in die zogenaamde leeflaag zou kunnen zitten. (Dát moet helemaal NIET kunnen !!) Maar...asbest is als microscopisch kleine en dús ónzichtbare vezel in de vrije (v)lucht en dus op open terrein, zeker bij droogte en wind, een absoluut óngewenst en op termijn dodelijke stof. DIE hoort nergens te KUNNEN zijn in 2018.., daar gaat het hier over. Handschoenen houdt men als bescherming doorgaans niet voor de mond, zover ik weet. Slechts een afdoende luchtwegbescherming met een daarvoor geschikt middel - en dát zijn mondkapjes in geval van mogelijke (..) asbestblootstelling dus zéker NIET - zou hier wel veel professioneler zijn geweest. Maar NATUURLIJK wil ook DCMR de vooralsnog (b)lijkende slapende honden lekker met rust laten dus worden er GEEN opvallende 'vlaggetjes' in deze blootstellingsproblematiek gestoken. Want dát er reden toe is staat - wat MIJ betreft - echt wel vast intussen. Dat overheden daar zo onzorgvuldig mee om blijken te gaan is slechts het bewijs van het ERNSTIG ZWAAR en VEELVULDIG tekort schieten in de zorgplicht naar de bevolking, en hier dus die van Vlaardingen maar ook toekomstig aan te trekken recreanten van elders. Zó is ASBEST al decennia "Dodelijk stof tot ernstig nadenken" !! Maar WIE doet dat nog in 2018? Vooral wanner er heel veel geld en grote belangen mee gediend zijn. De burger is de klos; en dát is NIET voor het eerst. Dat accepteren zou 'ns afgelopen moeten zijn. Maar er wordt stomweg op gerekend dat die burger z'n snavel gesloten houdt. Wat dat aangaat ligt er nog veel meer 'verhaal' op vele planken. Schrijfze...!

Door: Jan van Zelm Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: