De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Wethouder Jacky Silos deelt prijs uit

CBS Het Anker sportiefste school

CBS Het Anker sportiefste school

Dinsdagochtend 10 juli ontvingen de kinderen van CBS Het Anker uit handen van wethouder onderwijs Jacky Silos-Knaap de prijs voor ‘De sportiefste basisschool van Vlaardingen’. Na groot gejuich ontvingen de kinderen een waardecheque voor een ochtend spelen bij Speelparadijs de Beestenboel.

Vorige week ontvingen de kinderen en hun ouders/verzorgers een speciale uitnodiging. ‘Tijdens dit bijzondere bezoek worden de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van CBS Het Anker beloond voor een zeer bijzondere prestatie. Dit moet natuurlijk worden gevierd! De wethouder onderwijs, Vlaardingen in Beweging en een “mystery gast” komen naar onze school. Maar wat komen ze doen?’ luidde de uitnodigingstekst.

CBS Het Anker heeft in het schooljaar 2017-2018 met 23 teams uit de groepen 3 t/m 8 deelgenomen aan negen van de veertien schoolsporttoernooien. Schoolsporttoernooien worden georganiseerd door sportclubs in samenwerking met Vlaardingen in Beweging. Tijdens de toernooien ontvangen de teams van de scheidsrechters punten voor Sportiviteit & Respect. Het aantal punten per toernooi worden meegenomen in het jaarklassement. CBS Het Anker is op basis van het behaalde puntentotaal de winnaar van het jaarklassement en daarmee de eerste winnaar 'Sportiefste basisschool van Vlaardingen'. Daarmee lieten ze respectievelijk IKC De Schakel en IKC Ambacht achter zich op een tweede en derde plaats

De prijs voor deze bijzondere prestatie is een speelochtend in Speelparadijs de Beestenboel en is mogelijk gemaakt door gemeente Vlaardingen, Speelparadijs de Beestenboel en Vlaardingen in Beweging. Naast wethouder Silos waren ook Kevin en Maryam van der Heem eigenaren van Speelparadijs De Beestenboel aanwezig om de prijs te overhandigen.

Na de zomervakantie staan alle scholen weer op nul punten en kunnen er tijdens de 14 sporttoernooien gedurende het schooljaar 2018-2019 weer nieuwe sportiviteit & respect punten verzameld worden. Voor een overzicht van alle toernooien kan nu al gekeken worden op www.stichtingvib.nl/activiteiten/schoolsport

 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: