De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Buurtbemiddeling Vlaardingen

"Word niet te close met je buren"

"Word niet te close met je buren"

Buurtbemiddeling-Vlaardingen-initiator Milton R. King, weet als geen ander hoe heisa tussen buren kan uitlopen op conflicten. Ook weet hij hoe je een burenrelatie goed kunt houden.

Om z'n steentje bij te dragen houdt King zich sinds 2010 bezig met woonoverlast. Eerst als Buurtbemiddelaar, nu als projectleider, verbindt King bewoners met elkaar. Hij volgt een speciale training om burengeschillen te beslechten. Als geen ander weet hij hoe gevoelig, breekbaar en ingewikkeld relaties tussen buren kunnen zijn. King heeft, door scha en schande aan zijn tafel wijs geworden, twee spelregels ontworpen die opgeld doen bij burenrelaties. Laten we ze gemakshalve de Regels van King’s "bemiddeling" noemen.

Regel 1
'Word nooit te close met je buren'.  Ik ben geen doemdenker: het komt voor dat buren je beste vrienden worden. Sommige buren gaan zelfs deze dagen met elkaar op vakantie. Héél gezellig allemaal, maar vergeet niet dat het in relaties tussen buren mis kan lopen. En dan ben je als buren nog wel op elkaar aangewezen. Je blijft toch naast elkaar wonen, je kunt elkaar niet ontlopen. Dat kan wel met kennissen en familie. Zelfs je schoonmoeder of schoonvader is in de meeste gevallen niet je buurvrouw of buurman.

Regel 2
Klagen helpt niet. Beter doe je iets aan de situatie. Maar de meeste mensen doen niets; die schuiven het probleem op de lange baan. Andere alternatieven zijn: pak de strijdbijl of slik de zure appel in zijn geheel of in partjes gesneden door. Blijven doordrammen helpt niet, daarvan wordt een mens uiteindelijk ziek.

Goede buurschap werkt volgens King als volgt: 'Maak kennis met (nieuwe) buren voor een goede verstandhouding. Geef van te voren door als je een feestje gaat "bouwen" en tot hoe laat het ongeveer gaat duren. Nodig je buren eventueel ook uit om iets mee te drinken. Probeer goede afspraken te maken waar zowel jij als jouw buren zich prettig bij voelen.'  Meer handige tips? Download de flyer via: www.buurtbemidelingvlaardingen.nl.

2 commentaar(en) op artikel ""Word niet te close met je buren""

Leuk verhaaltje, wacht maar tot je van die stinkturken als buren krijgt. Lul je wel anders, elke dag een turkenterras voor je deur en geprovoceerd worden in je eigen straat en land. Misschien een idee om er eens een paar af te schieten.

Door: Flapdrol Op:

Joh niet zo mopperen op die vlaardingse turken er zijn goede Vlaardingse turken, hollanders, marokanen en slechte Vlaardingse turken, marokanen en hollanders. er zijn bepaalde families die groot zijn en 'n zeer hechte band hebben. zulke famieles zijn er overal te vinden. in zo in ... bui moet je nooit in gesprek gaan met die turken. n bemiddelaar kan je uitkomst bieden. zoniet zoek dan even lekker het groen of het water op bv. oranjepark of surfplas ;-))

Door: Hans Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: