De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Marco & Marvin van Hattem & de verrassing

Wijnbar Centraal 3 augustus open

Wijnbar Centraal 3 augustus open

Allereerst is er de eigenaar. De man (of vrouw) die de drankjes schenkt en serveert. Niet als een hedendaagse Bettie Stöve, waardoor lekkere spetters ongecontroleerd het glas verlaten, maar als een serieuze vakman. Liefst met ludieke inslag waardoor elk bezoek een feest is. Eigenaar Robert de Vries (die van de speelautomaten) heeft er (samen met contactman Ben Vuijk) lang over gedaan de personele invulling adequaat in te vullen. Maar nu zijn alle puntjes op de “I” gezet en is het nog een geduldige kwestie van aftellen tot aan 3 augustus en Wijnbar Centraal gaat open.

De leiding komt in handen van Marco (Café de Kroon en Zwembad de Kulk) en Marvin van Hattem. En nu we dit schrijven zien we in gedachte de eerste klanten trappelend (van ongeduld) voor de ogenschijnlijk schuine deur wachten. Toch moet er nog een beetje verbouwingswater door de kroegrivier, die Wijnbar Centraal heet. Enige compassie met de bouwploeg komt immers kwaliteit en gezelligheid van dit hernieuwde drank en hap oord ten goede.

De familienaam van Hattem doet bellen rinkelen. Van (o)pa Marie, via Marco naar Marvin, zijn deze M&M&M’s voor twee derde een begrip binnen de lokale horeca. De laatste M dient zich nog te bewijzen, maar wijze lessen van (o)pa worden ter harte genomen. Een kort interview met de jongste loten van de Van Hattems aan de vooravond van het Loggerfestival (gezeten in een onverwacht snikheet zonnetje op terras bij buurman de Irish Pub) geeft hun drijfveren duidelijk weer.

Marco is in het café geboren. Marvin er boven. Verschil moet er zijn. Het DNA van Marie nog altijd actief nam Marco vanuit De Kroon een frisse duik achter de bar van Zwembad de Kulk. Marvin was te jong. Die moest naar school en leren.

Dat Marco en Marvin samen zouden werken is een bekend geheim. Wijnbar Centraal wordt hun horecale ouverture. Vader en zoon. Gaat dat wel goed? Marco weet van wel. Met Marie was het al niet anders. Allereerst is er het plezier dat M&M&M’s onderling en met klanten schijnen te hebben. Ze tappen bier en moppen en laten klanten lachen met soms zeer belegen bakken, die vaak neerkomen op tosti’s (“Brood erbij?!”) en de lach rolt, de sfeer verzekerd.

Normaal gesproken is bier het belangrijkste product. Onder invloed van Marvin heeft Marco een knieval gemaakt; een wijnbar zal het zijn. Marvin is vooral dol op extra service en een stukje structuur. Met afgebakende muziekkeuze. Dat laatste kan een moppie jazz zijn op de dag en later best wel funk of soms een beetje rock. Marvin knipoogt. ‘De sixties komen ook best aan de beurt!’ Marco zucht met een glimlach om de mond. Sereen haast, alsof alle vertrouwen en kunde zijn overgevloeid zonder er zelf minder van geworden te zijn.

Hoewel allerlei data de revue passeerden is de opening 3 augustus. Een woensdag. Dat had enige praktische voordelen. Maar daarmee zullen we de lezer niet vermoeien. Wie Wijnbar Centraal (nu al) binnenstapt zal versteld staan. De kleur zeegroen, de deuren door Rembrandt van de Schelvispekelenclave (Robert Daalmeijer) geschilderd nu al klassiek en sfeermakend.

Drie statafels, een lange bar, een fraaie trap (zou zo in Evita passen), ruwe muren (afgewisseld met strak stucwerk) ... Wijnbar Centraal zal niet snel vervelen. Naast allerhande drankjes en een uitgelezen wijnkaart is er voor de lekkere trek een klein menu met items die je zonder bestek kunt eten. Afhankelijk van de terugkerende klantenvraag zullen hier aanpassingen en aanvullingen op komen.

Marco heeft Centraal al helemaal in het vizier. Marvin, dit wordt zijn maiden bar, ziet tussen de flessen door, de wijnbar nog niet helemaal. Wel heeft hij alle vertrouwen in Marco. Nu nog een skelet met uitgeklede vormen, staat hier over vier weken een pand met aanzien. Ook met super koffie. ‘Daarmee begint de dag, toch? Een lekkere bak koffie en wat lekkers erbij! Zeg maar dat het Triple A is. Dat is het trouwens ook.’

Naast gezelligheid komt de nadruk op service te liggen. Wie aan tafel zit wordt bediend. Door M&M in nette kleding. ‘Dat hoort erbij. Personeel moet herkenbaar zijn. We gaan uit van ouderwets gastheerschap. We laten zien wat we leuk vinden en delen graag.’

Wijnbar Centraal zal dagelijks vanaf 11.00 uur open zijn. Door de weeks tot 01.00 uur. In het weekeinde iets later. Bovenin is (voor zolang het duurt) een luxe rookruimte met Chesterfield banken en stoelen. ‘We nemen ook een humidor met een paar lekkere sigaren.’ En als het rookbeleid als veters van een (al te) strak korset doorzet? ‘Dan maken we van die ruimte een eetkamer met fantastisch uitzicht.’

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: